– Evo kako će izgledati Uber-ovi leteći taksiji – Travel Magazine

Evo kako će izgledati Uber-ovi leteći taksiji

Evo kako će izgledati Uber-ovi leteći taksiji

Pre nekoliko dana kompanija Uber najavila je da će uskoro u svoju ponudu uvesti letove između Menhetna i međunarodnog aerodroma JFK u Njujorku, čija cena će iznositi 200 dolara (u jednom smeru).

Letelica koju će Uber koristiti za pružanje ove usluge Njujorčanima biće eVTOL (letelica sa električnim vertikalnim poletanjem i sletanjem) hibrid između helikoptera i aviona, a u komercijalnoj upotrebi će se naći već 2023. godine.

U prostranoj i lepo uređenoj unutrašnjosti može da se smesti četiri putnika, a vrata sa strane omogućavaju lak pristup sedištima (dva reda) i imaju velike prozore. Sedišta su postavljena pod uglom, tako da putnici imaju što bolji pogled kroz prozor. Osim dosta prostora za noge, u letelici postoji i prostor za prtljag. Pregrada pilotske kabine je od providnog pleksiglasa, pa putnici imaju odličan pogled i ispred sebe.

Iako se radi o prototipu, Uber ne očekuje da će biti velikih izmena dizajna, za koji je zaslužno partnerstvo sa Safran-om. Ova francuska kompanija se pobrinula da letelica prođe sve testove i dobije potrebne dozvole i sertifikate. U toku je i rad na Skyport-ovima, futurističkim stanicama za Uber-ove leteće taksije. Testiranja će biti započeta i u Los Anđelesu i Dalasu sledeće godine, kao i u još jednom gradu čije će ime uskoro biti objavljeno, ali komercijalni letovi neće početi pre 2023. godine.

Uber poslednjih godina uvodi zaista zanimljive opcije prevoza, pa tako odnedavno možete da Veliki koralni greben istražite u specijalnoj scUber podmornici, a upoznavanje Pariza i Madrida moguće je i na Uber trotinetima. Ipak, ova kompanija ima i svoju drugu, mračnu stranu, a o tome više možete pročitati u tekstu koji analizira zašto gradovi širom sveta zabranjuju rad Uber-u.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *