Vesti – Evropa najviše voli japanske turiste – Travel Magazine

Evropa najviše voli japanske turiste

Evropa najviše voli japanske turiste

Japanci su omiljeni turisti u evropskim zemljama. Na to ukazuju rezultati nedavno sprovedenog istraživanja instituta YouGov. Bilo da idu u Veliku Britaniju ili Francusku, Finsku ili Španiju, turisti iz Japana biće dočekani širom raširenih ruku.

U istraživanju u kome je učestvovalo skoro 30.000 ispitanika iz 26 zemalja EU, Japanci su se našli na vrhu liste poželjnih stranih posetilaca.

Zanimljivo je da nemački turisti nisu preterano popularni u zemljama EU. U Španiji, na primer, omiljenoj destinaciji Nemaca, samo 6% ispitanika ih vidi u pozitivnom svetlu. Čak 17% Španaca ih smatra „najneomiljenijim“ turistima. Jedini izuzetak među evropskim zemljama je Francuska, gde Japanci i Nemci uživaju istu popularnost.

Skandinavski turisti su omiljeni u skandinavskim zemljama. Norvežani najviše vole da im u goste dolaze Danci (23%), a Šveđani vole Norvežane (22%).

Najomraženiji turisti

Na drugom kraju ove liste popularosti su Rusi i Britanci. Ruski turisti najgoru reputaciju imaju u Danskoj i Nemačkoj, gde ih je 38%, odnosno 36% ispitanika okakrakterisalo kao najneomiljenije strane posetioce. Britance posebno teško podnose u Nemačkoj (39%) i Španiji (čak 46%) u kojoj su notorni po divljem načinu zabavljanja i nekulturi na plažama.

Samoocenjivanje

Posebno je zanimljiv način na koji pripadnici određenih nacija doživljavaju ponašanje svojih sunarodnika u inostranstvu. Posebno su strogi bili Britanci, jer samo 29% njih smatra da imaju pozitivnu reputaciju u svetu. Oko 40% Nemaca sebe doživljava kao dobre turiste, kao i 67% Danaca, 66% Španaca i 61% Italijana.

Izvan Evrope

Van Evrope, kineski turisti su ubedljivo najnepopularniji u Azijsko-pacifičkom regionu. Čak 67% stanovnika Singapura smatra Kineze „turistima iz pakla“. Čak i Vijetnamci (45%) i Tajlanđani (44%) ne vole turiste iz Kine. Japanci su i ovde omiljeni, pa ih preferira čak 43% ispitanika iz Singapura i 36% ispitanika iz Malezije.

Iako Evropljani vole japanske turiste, Japancima posetioci sa Starog kontinenta zadaju glavobolju. Zato pročitajte kako da ne uvredite svoje japanske domaćine, a saznajte više i svetski priznatoj gastronomiji ove zemlje.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X