Vesti – Evropska metropola sa najskupljim Airbnb smeštajem je... – Travel Magazine

Evropska metropola sa najskupljim Airbnb smeštajem je…

Evropska metropola sa najskupljim Airbnb smeštajem je…

Od kada se pojavio, Airbnb su ljudi doživljavali kao platformu na kojoj mogu brzo da iznajme povoljan smeštaj širom sveta. Pogotovo ako se radi o city-break putovanju u neku evropsku metropolu. I ako je među željama da smeštaj bude što bliže centru grada.

Međutim, da li je to baš tako? Odnosno, da li je ova alternativa hotelima i dalje tako povoljna kao pre?

U želji da sazna kakve su cene Airbnb smeštaja u evropskim prestonicama – i to posebno u krugu od jedne milje (1.6 km), britanski sajt Sellhousefast.uk je sproveo malo istraživanje koje je obuhvatilo čak 49 evropskih zemalja.

Evo do kakvih informacija su oni došli.

U krugu od jedne milje od centra grada na Airbnb platformi, najskuplji smeštaj ima Monako, u kom je noćenje neverovatnih 349 evra!

Beograd na 44. mestu najskupljih Airbnb smeštaja

Odmah posle Monaka je London, sa cenom od 222 evra za noć. Krajnje neočekivano na trećem mestu se našla Andora la Velja sa 184 evra za noć!

Što se tiče najpopularnijih prestonica Evrope tu nije bilo iznenađenja, sem da smo možda francusku prestonicu očekivali ispred Rima, u kom je noćenje 171 evro.

Airbnb smestaj u Rimu

Foto: Carlos Ibáñez from Unsplash

Za najskuplji smeštaj u Parizu potrebno je odvojiti 169 evra, za Madrid 138. a za Berlin 114. Srpska prestonica se našla pri dnu liste, na 44. mestu, sa cenom noćenja od 52 evra.

Na samom kraju liste najskupljih noćenja nalazi se makedonska prestonica Skoplje sa 40 evra za noćenje.

Saznajte koja prestonica Evrope je krenula u borbu protiv Airbnb-a, kao i koje destinacije Airbnb predlaže za ovu godinu. Pročitajte šta morate da uradite prvo kada stignete u smeštaj koji ste iznajmili preko Airbnb-a.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
29Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *