Vesti – Evropska turistička komisija i MINDHAUS pokreću veliki projekat: Stiže detaljna procena turizma unutar Evrope – Travel Magazine

Evropska turistička komisija i MINDHAUS pokreću veliki projekat: Stiže detaljna procena turizma unutar Evrope

Evropska turistička komisija i MINDHAUS pokreću veliki projekat: Stiže detaljna procena turizma unutar Evrope

Sa ciljem boljeg razumevanja i odgovora na uticaj krize izazvane pandemijom COVID-19 na putovanja u Evropi, Evropska turistička komisija (ETC) i MINDHAUS su predstavili istraživački projekat za procenu stanja putovanja u zemlji i unutar Evrope kroz detaljno istraživanje tržišta i uvid u ponašanje potrošača.

Kakvo je stanje turizma unutar Evrope?

Situacija izazvana pandemijom virusa COVID-19 i ograničavanje putovanja u cilju sprečavanja širenja pandemije, imale su značajan uticaj na turistički sektor širom Evrope. Razmere ove krize su nepredvidive, a uticaj se osetio u svim evropskim zemljama. Procenjuje se da će u 20201. godini pad poseta turističkim destinacijama u Evropi biti 54%.

Evropska komisija predlaze zajednicke mere
PROČITAJTE I…

Evropska komisija predložila zajedničke mere u vezi ograničenja putovanja

Evropske zemlje su ublažile ograničenja, iako je pandemija i dalje prisutna. Kako bi se efektivno podržale evropske destinacije u naporima za njihov dugoročni oporavak, razumevanje osnove za domaća i putovanja unutar regiona od presudnog je značaja.

Fokus projekta će biti na praćenju osećaja i ponašanja turista pri domaćim i putovanjima unutar Evrope i zasnovano je na kvantitativnom istraživanju tržišta u deset velikih evropskih destinacija, posebno u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Poljskoj i Austriji.

Osvojite putovanje u Meksiko
PROČITAJTE I…

Osvojite besplatno putovanje u Meksiko!

Ključni izveštaj i preporuke za destinacije i turističko rukovodstvo biće dostupne u šestomesečnom izveštaju počev od septembra 2020.

“Sada je ključni momenat da se pažljivo isprate promene i trendovi za putovanja u Evropi kako bi se evropskim destinacijama pomoglo da dostave njihove strategije za oporavak. Radujemo se što smo pokrenuli ovaj projekat sa MINDHAUS-om, koji će postati glavni pratilac trendova evropskog turističkog sektora u narednih nekoliko meseci“, izjavio je Eduardo Santander, izvršni direktor Evropske turističke komisije.

Evropska turistička komisija je izabrala MINDHAUS da sprovede ovaj projekat, uzimajući u obzir obimne rezultate u istraživanju tržišta i marketinškoj strategiji. MINDHAUS je marketinška agencija u oblasti turizma i deo je vodeće i nezavisne agencije za komunikacije V+O Group u celoj EMEA regiji. Za više informacija posetite www.vando.gr.

Ovaj projekat se sufinansira od strane Evropske Unije sa ciljem podrške u oporavku turizma u Evropi.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X