Vesti – FlyDubai obnavlja letove za Dubai iz Beograda od 09. jula! – Travel Magazine

FlyDubai obnavlja letove za Dubai iz Beograda od 09. jula!

FlyDubai obnavlja letove za Dubai iz Beograda od 09. jula!

Nakon što smo saznali da se Dubai otvara za turiste 7. jula, juče smo čuli lepe vesti. Avio-kompanija FlyDubai će od 09. jula opet leteti iz Beograda za Dubai sa beogradskog aerodroma. Ipak, imajte u vidu da će otvaranje Dubai proći sa vrlo striktnim merama koje podrazumevaju i obavezan test na Covid-19.

Međunarodni turisti koji dolaze u Dubai – aplikacija, osiguranje, PCR test…

Međunarodni turisti koji putuju avionom do Dubaija moraju da ispunjavaju sve uslove za ulazak u UAE. Preuzimanje aplikacije COVID-19 DXB i unošenje svih detalja puta u nju su od presudnog značaja, jer omogućava laku koordinaciju i komunikaciju sa zdravstvenim vlastima ako se pojave simptomi virusa COVID-19. Pored popunjavanja „Obrasca o zdravstvenoj deklaraciji“ pre ukrcavanja, trebalo bi da obezbede važeće putno zdravstveno osiguranje za ulazak u zemlju. FlyDubai ima pravo da odbije ukrcavanje na aerodromu polaska ako pokažu bilo koje simptome COVID-19.

Pogledajte koje putno osiguranje obuhvata i Covid-19, kao i da li će porast novozaraženih biti „rampa“ za Zapadni Balkan kada su u pitanju granice EU. Saznaje i kojih pet grčkih destinacija možete da posetite i na jesen i u zimu

Turisti moraju takođe da urade PCR test sa maksimalnom validnošću od četiri dana (96 sati) pre datuma odlaska. Test će moći da urade ili kod nas ili odmah po dolasku, na aerodromu. Svim putnicima će se meriti temperatura odmah po dolasku. Ukoliko se posumnja da putnik ima simptome COVID-19, aerodromi u Dubaiju imaju pravo da urade ponovni test kako bi se osiguralo da turista nema virusa. Turisti koji budu pozitivni na COVID-19 obavezni su da registruju svoje detalje na aplikaciji Covid-19 DXB i da se upute u dvonedeljni karantin, u institucionalnom objektu koji im vlada obezbedi, o svom trošku.

Obaveze za putnike

Vrhovni komitet za upravljanje krizama i katastrofama naglasio je da se putnici moraju obavezati da će ispuniti svoj deo lične odgovornosti kako bi obezbedili svoju bezbednost i sigurnost drugih. Šta to znači?

  • Svi putnici moraju se informisati redovno o protokolima i uslovima koje je odredila vlada Dubaija pre putovanja.
  • Putnici moraju otkriti bilo kakve zdravstvene simptome pre putovanja ispunjavanjem „Obrasca zdravstvene deklaracije“ koji je dostavila avio-kompanija.
  • Turisti moraju da obezbede međunarodno zdravstveno osiguranje pre putovanja.
  • Svi turisti moraju pokazati negativan PCR test, urađen četiri dana (96 sati) pre dolaska. Ako nemaju urađen test, testiraće se na aerodromima u Dubaiju.
  • Oni koji budu pozitivni na COVID-19, odlaze u dvonedeljni karantin u svojoj kući ili u institucionalnom objektu koji im vlada obezbeđuje o svom trošku.
  • Putnici moraju strogo da se pridržavaju smernica za fizičko distanciranje u skladu sa merama koje se primenjuju na aerodromima u Dubaiju i da koriste maske za lice u svakom trenutku.
  • Svi putnici moraju strogo da poštuju mere predostrožnosti.

Komitet je naglasio da će se sveobuhvatne mere predostrožnosti i dalje sprovoditi u Dubaiju, kao što je ranije najavljeno. Pridržavanje putnih mera je od presudne važnosti da se spreče kašnjenja u dovršetku prijava i ukrcavanja. Protokoli, uslovi i preventivne mere za avionska putovanja za građane, stanovnike i turiste mogu se videti na veb lokacijama svih avio-kompanija koje posluju van aerodroma u Dubaiju, uključujući Emirates Airline (www.emirates.com) i FlyDubai (www.flidubai.com).

Putnicima će biti pružena sva pomoć potrebna za sigurno i udobno putovanje, u skladu sa visokim standardima aerodroma u Dubaiju koji su joj u poslednjih nekoliko godina zaslužili najveću globalnu ocenu i rang listu.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
9Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *