Vesti – FlyDubai - specijalan let na Dubai Airshow-u – Travel Magazine

FlyDubai – specijalan let na Dubai Airshow-u

FlyDubai – specijalan let na Dubai Airshow-u

FlyDubai je učestvovao u zvaničnom formacijskom letu tokom manifestacije Dubai Airshow u godini u kojoj se obeležava 50. godišnjica UAE. Avio kompaniji, čije je sedište u Dubaiju, pripala je čast da se pridruži Al Fursan-u, akrobatskom specijalnom timu vazduhoplovnih snaga UAE na dan zatvaranja Dubai Airshow-a.

Dubai
PROČITAJTE I…

FlyDubai – dva puta dnevno za Dubai

Avion FlyDubai-ja, Boeing 737 MAX 8, pridružio se specijalnoj formaciji. U pilotskoj kabini su se našli kapetan Rodrigo Baradas iz Brazila, kapetan Alesio Desideri iz Italije i prvi oficir Sultan Alšarif iz UAE.

Avion Boeing 737 MAX 8 je tako dizajniran da nudi fleksibilnost, pouzdanost i efikasnost. Avion je sa jednim prolazom i konfiguracijom od 10 sedišta u biznis klasi (flatbed) i 156 sedišta u ekonomskoj klasi. MAX sedišta u biznis klasi podižu udobnost na viši nivo sa fokusom na prostoru, privatnosti, odmoru i zabavi. Sedišta u ekonomskoj klasi nude udobnost i mnoštvo opcija za zabavu koja se može pratiti preko 11,6-inčnog HD ekrana.

Avion ima maksimalni domet od 6.560 kilometara što je za 370 kilometara više u odnosu na prethodnika. Boeing 737 MAX 8 pokreću dva najsavremenija CFM International LEAP-1B motora. Sagorevanje goriva, emisije štetnih gasova i buka su primetno poboljšani u poređenju sa ranijim modelima.

FlyDubai koristi 18 aviona ovog tipa kao deo šire flote koja uključuje i 3 aviona Boeing 737 MAX 9, 34 aviona Boeing 737-800 nove generacije i 55 aviona Boeing 737.

Ain Dubai tocak
PROČITAJTE I…

Ain Dubai – uskoro otvaranje nove atrakcije

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *