Vesti – Građani Srbije mogu na Kipar od 1. jula – Travel Magazine

Građani Srbije mogu na Kipar od 1. jula

Građani Srbije mogu na Kipar od 1. jula

Dobre vesti stižu i sa Kipra, ukoliko ste poželeli da se uputite na ovo rajsko ostrvo.

Od 1. jula građani Srbije moći će na odmor u bilo koje kiparsko mesto. Srbija se nalazi u grupi B, u sklopu koje su zemlje čiji državljani imaju pravo da uđu na Kipar od 1. jula. Uslov je ipak negativan test na Covid-19, i to ne stariji od 72 sata pre dolaska. Svi putnici će morati da popune i formular „cyprusflightpass“ koji možete da popunite OVDE.

Pogledajte zbog čega biste trebali da posetite Simi, kao i vodič kroz evropske zemlje i restrikcije ulaska. Saznajte sve i o putnom osiguranju koji pokriva Covid-19.

Ukoliko putnik prilikom dolaska nema urađen test, zdravstveni radnici će na aerodromu uraditi mu PCR test, koji će svakog putnika koštati 60 evra.

Građani država iz kategorije A (Australija, Austrija, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Japan, Južna Koreja, Letonija, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Norveška, Slovačka, Slovenija i Švajcarska) već od 20. juna mogu da uđu na Kipar. Njima nije potreban PCR test, ali isto moraju da popune formular.

Na Kipar od 1. jula

Foto: Dylan Sosso from Unsplash

Pored Srbije, unutar kategorije B nalaze se još i Belgija, Bugarska, Francuska, Irska, Izrael, Italija, Jordan, Liban, Holandija, Poljska, Rumunija, Španija i UAE.

Pogledajte atrakcije Aja Nape, na kojoj leto traje do novembra, kao i zbog čega Kipar zovu i Afroditinim ostrvom. Saznajte i zašto je Simi jedno od najlepših skrivenih dragulja grčke obale. 

Ostale vesti pročitajte ovde.

 

Podelite ovaj članak...
2Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X