Vesti – Građani Srbije sada mogu da putuju sigurno - od sutra putno osiguranje koje pokriva Covid-19 – Travel Magazine

Građani Srbije sada mogu da putuju sigurno – od sutra putno osiguranje koje pokriva Covid-19

Građani Srbije sada mogu da putuju sigurno – od sutra putno osiguranje koje pokriva Covid-19

Dolazak letnjeg perioda, tokom kojeg se češće putuje, alarmirao je mnoge osiguravajuće kompanije da u sklopu svog putnog osiguranja uvrste i deo koji bi se odnosio na aktuelni Covid-19. Jer svi želimo da putujemo sigurno, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Tako će od sutra DDOR osiguranje nuditi u svojoj ponudi novo putno osiguranje, prilagođeno pandemiji korona virusa.

U pitanju su dva tipa osiguranja koja će važiti za sve zemlje, pa i za Grčku, Crnu Goru i Hrvatsku, zemlje koje su prve na listi želja srpskih turista. Prvo osiguranje je namenjeno gostima hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata – pravnih lica. Postojeće, standardno pokriće od nezgode za sve goste, dopunjeno je pokrićem u slučaju hospitalizacije usled infekcije korona virusom.

Pogledajte da li je Egipat spreman za turiste kao i kada ćemo moći da putujemo u Tajland. Saznajte i kojih to pet grčkih destinacija možete da posetite i van sezone. 

Putno osiguranje koje uključuje i Covid-19 rešava mnoge probleme…

Drugo osiguranje sigurno će najviše zanimati naše čitaoce, a posebno one koji u skorije vreme planiraju put mora. Ovo je zapravo dodatak standardnoj polisi Putnog zdravstvenog osiguranja, kreiran za sve koji se odluče za put u inostranstvo.

Dodatak će pokriti troškove neophodnih medicinskih usluga ukoliko je test pozitivan, uključujući testiranje na Covid-19. Dodatno ukoliko je neophodno, osiguranje uključuje i pomoć pri transportu pacijenta u inostranstvu i povratak u zemlju. I na kraju, u slučaju hospitalizacije u inostranstvu, isplaćuje se fiksni jednokratni (400 evra) iznos u gotovini kao finansijska pomoć.

Putno osiguranje Grcka

Foto: Ferran Feixas from Unsplash

Ljudi ispred DDOR osiguranja su se potrudili da cene budu krajnje pristupačne pa će tako jedna prosečna porodica za deset dana u Grčkoj, morati da odvoji oko 4 evra dnevno. I to za osiguranje koje pokriva troškove do 1.000 evra, po osobi. Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid-19, moguće je ugovoriti kao individualno, porodično ili grupno, na period od 30 dana.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
82Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

  1. Volela bih da znam da li mogu fa putujem. Imam stalnu dozvolu botavka I rada u grckoj

    Pošaljite odgovor
  2. Voleo bih kad neko pocne da radi takva osiguranja da ih onda ponudi za sve destinacije (ceo svet) a ne ovamo moze-onamo ne moze. Nekima nije vazna cena nego obavezno putovanje i mogucnost osiguranja.
    Kod nas je sve polovicno i dosta toga je u sitnim slovima

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *