Vesti – Heathrow uputio dodatni apel britanskim vlastima: Situacija je alarmantna, hitne mere su neophodne! – Travel Magazine

Heathrow uputio dodatni apel britanskim vlastima: Situacija je alarmantna, hitne mere su neophodne!

Heathrow uputio dodatni apel britanskim vlastima: Situacija je alarmantna, hitne mere su neophodne!

Da je situacija u vazduhoplovnom sektoru Ujedinjenog Kraljevstva krajnje loša, već neko vreme ukazuju i stručnjaci. Njima se nedavno pridružio i aerodrom Heathrow koji je u sopstvenom trošku pokrenuo brze testove na Covid-19 sa namerom ukidanja dvonedeljnog karantina koji britanski turizam košta priličnu svotu novca. Međutim, čak i nakon uspešnih testiranja i apela da se određene zemlje stave na zelenu „safe“ listu država, reakcija britanske vlade je izostala.

„Ukoliko UK želi da sačuva vodeću poziciju u globalnoj avijaciji, testiranja pri dolasku moraju da se uvedu što pre“, izjavio je izvršni direktor Heathrow-a, Džon Holand-Kej.

Apel svim ministrima: Testiranja na aerodromima su jedino rešenje, ukoliko ne želite da britanska ekonomija doživi neverovatne gubitke!

Zabrinutost se povećava iz dana u dan, a vrlo loše procene stoje i u IATA saopštenjima. IATA se isto zalaže za koordinisano testiranje na aerodromima širom sveta, te ublažavanje restriktivnih mera po povratku u matičnu zemlju. Juče smo takođe saznali kako britanska avio-kompanija Easy Jet zatvara tri baze u Velikoj Britaniji. To znači gašenje do 670 radnih mesta, prenosi Rojters.

Ryanair odlazi iz Irske
PROČITAJTE I…

Ryanair odlazi iz Irske ukoliko se restrikcije oko putovanja ne ukinu?

“Katastrofalne brojke iz avgusta pokazuju koliko karantin utiče na ekonomiju, udaljava britanska poslovanja sa internacionalnih tržišta i blokira dolazak stranih studenata, turista i investitora koji bi ovde ostavili priličnu sumu novca. Iako je Vlada objavila da će pokušati da pronađe rešenje i ublaži karantinske mere, to se nije desilo. Ovaj apel je upućen svim ministrima koji moraju hitno da donesu mere koje bi ublažile situaciju“, reko je Džon Holand-Kej.

18 zemalja
PROČITAJTE I…

20.000 kilometara, 18 zemalja, 70 dana! Stiže najduža bus linija Nju Delhi – London!

Ovakav apel je usledio nakon što je rukovodstvo Heathrow-a objavilo katastrofalne brojke za avgust. Naime, tokom avgusta kroz aerodrom prošlo tek 1.4 miliona putnika, što je za neverovatnih 81.5 manje u odnosu na isti period iz prošle godine. Dugoročna i poslovna putovanja onemogućena su usled pandemije Covid-19, a broj američkih putnika je za 95 odsto manji u odnosu na 2019!

Holand-Kej je napomenuo da širom sveta već 30 svetskih aerodroma testira ljude po dolasku.

„To je jedino rešenje za ovaj haos i najbolja alternativa karantinu.“

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
8Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X