Vesti – Hoteli širom sveta se pretvaraju u bolnice zbog korona virusa – Travel Magazine

Hoteli širom sveta se pretvaraju u bolnice zbog korona virusa

Hoteli širom sveta se pretvaraju u bolnice zbog korona virusa

Usled činjenice da situacija sa pandemijom korona virusa i dalje eskalira, mnogi hoteli danas se pretvaraju u bolnice kako bi pomogli zdravstvenim sistemima širom sveta.

U Mančesteru je u planu da se dva hotela uskoro zatvore za širu javnost i ugoste potpuno drugačiju vrstu gostiju: lekare, medicinske sestre i druge medicinske radnike iz Britanske nacionalne zdravstvene službe (NHS), koji će se narednih meseci suočiti sa teškim uslovima ukoliko se pandemija ne stabilizuje širom Evrope.

Britanski fudbaleri ustupili svoje hotele

Hotel „Berza“ i hotel „Fudbal“ na Old Trafordu, koji su u vlasništvu bivših fudbalera Mančester junajteda, Gerija Nevila i Rajana Gigsa, obezbediće besplatno 176 soba.

„Naša želja je da hotele ustupimo besplatno za zdravstvenu uslugu, nadamo se da će ovo pružiti određenu podršku zdravstvenim radnicima, u vremenu kada im je potrebno“, rekao je Nevil u video snimku koji je podelio na svojom tviter profilu.

Ostali hoteli iz Velike Britanije pridružuju se ovom gestu britanskih fudbalera, nudeći isto svoje usluge. Glavni lanci poput Hiltona, Travel Lodge-a i Best Vestern-a Velike Britanije trenutno razmatraju isto da svoje sobe ustupe za bolnička odeljenja, mada ovo poslednje iziskuje bezbrojna logistička i bezbednosna pitanja.

Ruski milijarder i vlasnik fudbalskog kluba Čelzi, Roman Abramovič takođe je ponudio pomoć, sa ponudom besplatnog noćenja za radnike NHS-a, u hotelu Stamford Bridge Millennium.

Pandemija promenila kompletnu svakodnevnicu

Nakon što su lekari iz celog sveta rekli kako smo i dalje u uzlaznoj putanji pandemije, očekivanja su da se milioni ljudi zaraze u narednim mesecima.

Putovanja su otkazana i prilično ograničena, nakon što je ukinuto hiljade letova, a većina zemalja zatvorila je svoje granice.

SAD je odmah uveo rigorozne mere zabrane ulaska ljudima iz zemalja koje su u šengenskoj zoni, ali i iz Velike Britanije, Irske, Kine i Irana. Zatvorena je i granica sa Kanadom.

Hoteli širom sveta pod upravom država

Osnovni efekat pandemije je nagli pad turizma: letovi i hoteli pretrpeli su masovne otkaze; letovališta su zatvorena za posao, agencije pred zatvaranjem a hiljade aviona ostaju prizemljena.

Mnogi hoteli koji su nekada ugostili putnike iz celog sveta, uskoro će postati domovi lekara i medicinskih sestara, a neki će čak biti pretvoreni u improvizovana bolnička odeljenja.

U Španiji, koja je trenutno u potpunosti „zaključana“, država je u pokušaju da spreči dalje širenje virusa, sobe u madridskom hotelu Ayre Gran Hotel Colon, stavila na raspolaganje pacijentima koji su blago pogođeni korona virusom.

Italija, koja je po broju umrlih prestigla Kinu, postavila je slične zahteve hotelima, koji se nalaze u blizini zdravstvenih ustanova.

Francuska je preduzela još strožije mere

Francuska je među prvima preuzela kontrolu nad brojnim hotelima, radi smeštaja medicinskog osoblja a osobe koje su radile kao dadilje takođe su angažovane za pomoć zdravstvenim radnicima.

U međuvremenu, u nekoliko država SAD-a, takođe je u procesu pretvaranje hotela u bolnice, koje bi medicinski radnici koristili za vreme pandemije.

Iako su hotelske sobe daleko od idealnog okruženja za pružanje medicinskog tretmana, očekuje se da sve veći broj lekara, medicinskih sestara i pacijenata bude smešten u hotele koji su pretvoreni u bolnice.

Pogledajte kako izgleda Venecija bez turista, i koji efekat je pandemija korona virusa imala na Las Vegas, grad koji živi od turizma. Pročitajte i zašto bi mnoge avio-kompanije mogle da proglase bankrot u maju.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
27Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *