Vesti – Hrvatska - od sutra obavezan karantin za građane Srbije – Travel Magazine

Hrvatska – od sutra obavezan karantin za građane Srbije

Hrvatska – od sutra obavezan karantin za građane Srbije

Ukoliko ste planirali da leto provedete na Jadranu, verujemo da će vas zanimati ova vest. Naime, nakon porasta novozaraženih u Hrvatskoj, krizni štab zemlje je doneo nove odluke o prelasku granice. Ovu vest preneli su i N1 i Jutarnji list. Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite doneo je zapravo dve nove odluke – o posebnom režimu ulaska u zemlju građana iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Severne Makedonije, kao i o obaveznom nošenju maski u javnom prevozu.

Hrvatska je u poslednja 24 časa imala 22 novozaraženih, s tim da je najveći broj novih slučajeva registrovan u Zagrebu. Sada je ukupan broj registrovanih slučajeva 2388.

Pogledajte koliki pad beleži hrvatski turizam u prvoj polovini juna, kao i kada Dubai otvara granice za turiste. Saznajte sve i o Plitvičkim jezerima, jedinstvenom čudu prirode. 

„Štab svakodnevno prati stanje s globalnom pandemijom, kako bi u ovoj fazi života s virusom donosili najbolje moguće mere, preporuke i odluke koje se donose u cilju zaštite zdravlja hrvatskih građana“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Obe ove odluke stupaju na snagu već sutra (25. jun). Šta to znači za građane Srbije? Oni će morati da budu u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku. Obaveza samoizolacije se ne primenjuje na putnike koji Republiku Hrvatsku koriste kao tranzit kroz navedene zemlje.

U međuvremenu u Severnoj Makedoniji je registrovano 136 novih slučajeva, dok je Srbija od ukidanja vanrednog stanja takođe imala neslavan dan i najveći broj novozaraženih, čak 143.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
3Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X