Vesti – IATA: Aplikacija "Travel Pass" nalazi se u poslednjoj fazi razvoja – Travel Magazine

IATA: Aplikacija „Travel Pass“ nalazi se u poslednjoj fazi razvoja

IATA: Aplikacija „Travel Pass“ nalazi se u poslednjoj fazi razvoja

Međunarodno udruženje vazdušnog transporta (IATA) trenutno je u fazi naprednog razvoja svoje aplikacije „Travel Pass“ koja bi pružila dokaz o statusu putnika kada je u pitanju Covid-19.

Travel Pass i Covid-19

Putna propusnica u vidu aplikacije bi prikazivala rezultate testa, kao i dokaz o Covid vakcinaciji, ali i digitalizovanu kopiju pasoša kako bi se dokazao identitet osobe koja prilaže podatke. Pilot program započet bi bio u saradnji sa jednom od najvećih avio grupacija, International Airlines Group (IAG), kasnije ove godine. Za pilot period odabrana je njihova matična kompanija, British Airways.

Novo osiguranje
PROČITAJTE I…

Emirates uvodi novo osiguranje

Sigurnosne funkcije aplikacije omogućile bi ovlašćenim laboratorijama i kovid ambulantama, da sa putnicima dele sertifikate o testiranju i vakcinaciji. Takođe bi prikazale globalni registar zdravstvenih zahteva za putnike na osnovu odredišta.

Aplikacija može „digitalno i neometano upravljati putnom dokumentacijom tokom putovanja“, stoji u saopštenju organizacije.  Putnici će na graničnim prelazima moći da prikažu QR kod za skeniranje.

„Naš glavni prioritet je omogućiti ljudima da ponovo bezbedno putuju. To u neposrednom terminu znači da vladama pružimo dokaz da sistematsko testiranje Covid-19 može služiti kao zamena za potrebe karantina, a koje će se na kraju razviti u program vakcine. IATA Travel Pass je rešenje za oboje “.

PROČITAJTE I…

10 glavnih trendova u turizmu za 2021!

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
2Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *