Vesti – IATA pozvala vlade svih država da pronađu alternativu karantinu i drže granice otvorenim – Travel Magazine

IATA pozvala vlade svih država da pronađu alternativu karantinu i drže granice otvorenim

IATA pozvala vlade svih država da pronađu alternativu karantinu i drže granice otvorenim

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA) pozvalo je sve države da prekinu sa opštim karantinskim ograničenjima, nakon što je objavilo nove sumorne prognoze za turizam. Organizacija koja predstavlja avio-kompanije rekla je da evropske vlade moraju početi zajedno da rade na otvaranju granica i pronalaženju „alternative“ karantinu. Ukoliko to ne učine, dovešće do dalje štete već ugroženoj ekonomiji, stoji u saopštenju organizacije.

IATA – najugroženije britanske avio-kompanije

U svojim novim prognozama IATA je saopštila da se u avgustu očekuje da će promet u Velikoj Britaniji pasti na 65%, odnosno 165 miliona putnika. Brojka je znatno lošija od prognoze koja je važila za jun. Prema očekivanom padu, britanske avio-kompanije će izgubiti kombinovani prihod od 30 miliona američkih dolara, pokazuju podaci. Očekuje se da će se ukupan broj putnika u Evropi smanjiti za oko 60% u 2020. godini, što predstavlja 705 miliona ostvarenih putovanja.

Lufthansa belezi istorijske gubitke
PROČITAJTE I…

Lufthansa beleži istorijske gubitke! Očekuje se novo smanjenje troškova …

S obzirom da se putovanje avionom ne oporavlja kako se prvobitno očekivalo, negativan uticaj na zaposlenost je porastao, sa više od sedam miliona radnih mesta u riziku, kaže IATA.

„Vrlo je zabrinjavajuće videti dalje smanjenje broja letova, kao i uticaj na zaposlenost i razvoj“, izjavio je regionalni potpredsednik IATA-e za Evropu Rafael Schvartzman.

On je istakao kako je od presudnog značaja da vlade i industrija rade zajedno kako bi stvorili usaglašeni plan za otvaranje granica.

Aplikacija TripIt
PROČITAJTE I…

Locira bolnice i apoteke u blizini – aplikacija koja će vam olakšati putovanja u doba korone

Evropa se „probudila“ ali i dalje je na 50% ispod prošlogodišnjeg perioda

Iako je na evropskom tržištu došlo do porasta aktivnosti, letovi su i dalje više za 50% ispod istog perioda 2019. godine.

„Kratkoročni izgledi za oporavak u Evropi i dalje su neizvesni u pogledu drugog talasa pandemije i šireg globalnog ekonomskog uticaja koji bi mogao da ima. Očekuje se da će se potražnja za putnicima u Evropi postepeno oporavljati ali da neće dostići nivoe iz 2019. do 2024.“

Schvartzman se takođe osvrnuo na pitanje slotova, pozivajući Evropsku komisiju da privremeno suspenduje primenu evropskih pravila o slotovima. Podsetimo se da je nekoliko britanskih zvaničnika uputilo apel da se pravila za slotove ne primenjuju dok traje epidemija, čime bi se smanjili troškovi avio-kompanija.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
445Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *