– Avantura sa tigrovima na safariju u Rusiji – Travel Magazine

Avantura sa tigrovima na safariju u Rusiji

Avantura sa tigrovima na safariju u Rusiji

Sibirski tigrovi spadaju u najugroženije životinjske vrste na svetu i njihovo prirodno stanište u divljini se proteklih godina značajno smanjilo.

Praćenje i posmatranje sibirskih tigrova je od ključnog značaja za održanje ove vrste, a zahvaljujući novoj turi, avanturisti iz celog sveta sada mogu da učestvuju u ovom projektu. Ture organizuje Natural World Safari, kompanija iz engleskog grada Brajtona.

Safari vas vodi u tajge istočnog Sibira i omogućava vam da istražujete, posmatrate i pratite poslednje primerke sibirskog tigra u divljini. Prema „popisu“ iz 2015. godine, populacija divljeg sibirskog tigra iznosila je oko 560 jedinki, a Sibir je njihovo poslednje očuvano prirodno stanište.

Tokom safarija, baza je šumska koliba u rezervatu Durminskoje, iz koje posetioce svakodnevno u obilazak vodi prirodnjak Aleksandar Batalov, vođa ture. Posetioci imaju dužnost da postavljaju kamere u šumi i da skupljaju i pregledaju video materijal od prethodnog dana. Male su šanse da sretnete tigra u šumi (iako se dešavalo), ali ćete saznati puno o njemu, njegovim navikama i prirodnom okruženju, a imaćete priliku da upoznate brojne druge životinje, kao što su crveni jelen i snežna sova.

Safari traje sedam dana, a cena bez putnih troškova je 2.325 funti po osobi. Više o ovom, ali i drugim safarijima u ponudi Natural World Safari-ja, saznaćete na njihovom sajtu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *