Vesti – Istražite onlajn top-atrakcije Nemačke – Travel Magazine

Istražite onlajn top-atrakcije Nemačke

Istražite onlajn top-atrakcije Nemačke

Magična mesta, istorijski gradovi, slikoviti pejzaži – Nemačka je odavno primamljiva turistička destinacija, prepuna inspiracije.

Iako koferi trenutno moraju da ostanu u skladištu, misli mogu da krenu na putovanja. Jer – jedno je sigurno: u ne tako dalekoj budućnosti za nas će se ponovo otvoriti sva vrata i sve granice.

Do tada jednostavno krenite na virtuelnu turu kroz Nemačku.

Muzej Barberini u Postdamu

Jedan od najpoznatijih nemačkih muzeja – Barberini u Postdamu, zatvoren je odmah nakon proglašenja pandemije korona virusa.

Naravno, odmah nakon toga aktivirana je virtuelna tura koja vas osim aktuelne izložbe „Monet. Orte“, vodi u digitalni prostor muzeja. Bićete na jedan klik od snimljenih izložbenih obilazaka i klasičnog 360° obilaska muzeja.

Tu je i virtuelna šetnja kroz baštu u Živerniju, dom velikog Monea, prepun ljiljana, zatim stručni razgovori s renomiranim istraživačima Monea, razni audio i video snimci, kao i onlajn aktivnosti za decu i školarce.

Sve to možete da otkrijete ovde.

Državne umetničke kolekcije Drezdena (Dresden State Art Collections)

Državne umetničke kolekcije u Drezdenu jedne su od najstarijih u Evropi i među najboljima na svetu. Dinastija Vetin, koja je upravljala kraljevinom Saksonijom 829 godina, širila je svoje vlasništvo tokom vekova, te prikupljala neverovatna umetnička dela.

Izdvajaju se Zeleni trezor, jedna od najbogatijih riznica na svetu, Galerija starih majstora i Kolekcija porcelana. Sve ove kolekcije su uglavnom smeštene u bivšoj saksonskoj rezidencijalnoj palati, Cvingeru i zgradi Albertinum.

Drezdenska umetnička blaga možete istražiti ovde.

Pinakoteka (Pinakothek) u Minhenu

Alte Pinakothek (Stara pinakoteka) u Minhenu je galerija svetske klase. Više od 700 izložbenih predmeta predstavlja glavnu zbirku. Ovo je ujedno i jedini nemački muzej koji ima svog sopstvenog Leonarda da Vinčija.

„Od Goje do Pikasa“ je moto Nove pinakoteke (Neue Pinakothek). Virtuelna tura prikazaće vam slike i skulpture s kraja 1700-ih do početka 20. veka. Pinakothek der Moderne (Pinakoteka moderne umetnosti) jedan je od najvećih evropskih prostora za modernu i savremenu umetnost, arhitekturu i dizajn. U njemu se nalaze remek-dela od Pikasa preko Endija Vorhola do Le Korbizjea.

Sva tri muzeja možete virtuelno da posetite ovde.

Zamak Schwerin

Za mnoge ovaj dvorac Schverin u glavnom gradu Meklenburg-Zapadna Pomeranija, najlepši je zamak Nemačke. Nekadašnja rezidencija brojnih vojvoda, danas je sedište saveznog državnog parlamenta.

Veličanstvena zgrada zamka koji je navodno podignut još u 10. veku, okružena je vodom i fantastičnim parkom s pogledom na jezero Schverin.

Zamak možete sada i vi istražiti onlajn ovde.

Kompleks palata i parkova Sansusi u Postdamu

Postdam se nalazi na 25 kilometara od Berlina, i smatra se jednim od najlepših gradova Nemačke zbog velikog broja palata po kojima je toliko poznat i zbog kojih se nalazi na UNESCO listi Svetske baštine.

Prelepe palate je izgradio pruski kralj Fridrih Veliki, po uzoru na Versaj! Inače, Potsdam je nosio titulu druge prestonice Pruske, a kasnije Nemačkog carstva, sve do završetka Prvog svetskog rata.

Palate prelepog Postdama možete da vidite onlajn uz pomoć Google platforme Arts and Culture. Posebno vam skrećemo pažnju na „Philosopher of Sanssouci“ – virtuelni obilazak palate i parka Sansusi.

Nju možete posetiti ovde.

Viseći most Geirlay

Najlepši most Nemačke, viseće čudo koje se nalazi na 100 metara iznad zemlje, nalazi se 130 kilometara od Frankfurta. Dugačak je 360 metara i proteže se dolinom između Morsdorfa i Sosberga. Okružen je prelepim pejzažom – šumama, šarenim poljima, dolinama i potocima.

Napravljen je po uzoru na nepalske viseće mostove, a ime Geirlay se odnosi na okrug u kojem se most nalazi. Staza povezuje most sa Saar-Hunsruck-Steig, planinarskom stazom dugom vrhunskih 410 kilometara, između Perla na Moselleu, Trira i Boparda na Rajni, kojoj se takođe može pristupiti sa drugih manjih staza.

Jedinstveno iskustvo u Nemačkoj, na vrtoglavoj visini iznad krošnji Hunsrucka, očekuje vas ovde!

Grad Hanover

Krenite na virtuelnu šetnju kroz Hanover. Glavni grad države Donja Saksonija nudi mnoštvo vrhunskih događaja koje možete onlajn otkriti. Tu su bašte Herrenhauser, impresivan primer jedne od najlepših evropskih bašti.

Tokom obilaska kroz grad čeka vas poseta i popularnom parku Maschsee-u, gde se veliki broj Nemaca rekreira, a jednom godišnje ovde se održava i popularni festival Maschsee.

Šta ćete još zanimljivo posetiti onlajn? Novu gradsku kuću, palatu Leineschloss, zoo vrt Hanover Avantura Zoo, kao i Schillerov spomenik.

Tura kroz ovaj nemački grad čeka vas ovde.

Saznajte šta nam je kultura karantina otkrila o nekim nacijama, kao i koja su to tradicionalna pića Nemačke. Pogledajte i najlepše istorijske dvorce Nemačke.


Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
487Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *