– Istražite Ujedinjene Arapske Emirate vozom! – Travel Magazine

Istražite Ujedinjene Arapske Emirate vozom!

Istražite Ujedinjene Arapske Emirate vozom!

Putovanje Ujedinjenim Arapskim Emiratima bez automobila uskoro će postati mnogo lakše, budući da je u toku izgradnja 1.200km duge železničke koja će povezivati Dubai i Abu Dabi, ali će se prostirati i do manje poznatih emirata Fudžeire, Šardže i Ras el Hajme.

Nacionalnom železnicom će saobraćati Etihad Rail, a prva faza projekta je već gotova i povezuje Al Dafru i Abu Dabi, iako je za sada otvorena samo za teretne vozove.

U saopštenju Etihad Rail-a navedeno je da „kada bude u potpunosti puštena u rad, železnička mreža će povezivati sve važne centre u zemlji, a kasnije i u susednim zemljama, i nudiće bezbedniji, efikasniji, komforniji i ekološki prihvatljiviji vid prevoza.“

Emirati su odlično tlo za nove inicijative i razvojne projekte, a tempo razvoja je posebno ubrzan sada, kada se Dubai priprema da bude domaćin Expo-a 2020. Nova Hyperloop brza železnička linija, koja povezuje Abu Dabi i Dubai, biće puštena u rad za najkasnije 24 meseca i skratiće vreme putovanja između ova dva grada na samo 12 minuta. Nedavno je uvedena i nova autobuska linija iz Dubaija do Muskata, prestonice susednog Omana.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X