Vesti – Italija zabranila unošenje ručnog prtljaga – Travel Magazine

Italija zabranila unošenje ručnog prtljaga

Italija zabranila unošenje ručnog prtljaga

Od kada je kompletan avio-saobraćaj restartovan, svedoci smo niza pravila koja su uvedena kako bi se putnici osećali bezbednim i sigurnim na letu. Neka pravila su dirigovale asocijacije avio-kompanija, neka zdravstvena regulatorna tela, a neka i vlade. Italija je upravo uvela novo pravilo, zbog čega će neke avio-kompanije (a možda i putnici) biti vrlo nezadovoljni.

Pogledajte kako izgleda Venecija posle karantina, kao i da li su turisti počeli da dolaze u Italiju. Saznajte i za koje italijanske regije će vam trebati registracija.

Italija – bez ručnog prtljaga?

Italijanska nacionalna uprava za civilno vazduhoplovstvo zabranila je upotrebu pregrada iznad sedišta iz „zdravstvenih razloga“. Putnicima je dozvoljeno da na let unesu samo male lične predmete koji se mogu staviti ispod sedišta, ali više neće moći da koriste pregrade.Ovo se odnosi i na domaće i na međunarodne letove, kako za italijanske tako i za strane avio-kompanije.

Kakva je logika iza ove odluke?

Da bi se izbegla gužva u prolazu, koju često može da izazove stavljanje i uzimanje stvari iz pregrade, kako tokom ukrcavanja i nakon sletanja, doneta je ova odluka koja je mnoge iznenadila, i to na neprijatan način. Ovu odluku je podržao i italijanski savez potrošača Codacons, rekavši da bi se na taj način „izbegao haos“ koji nastaje tokom ukrcavanja.

Sa druge strane, ova odluka će usloviti da vaš ručni prtljag prođe kroz nekoliko „ruku“. Šta to znači? To znači da ćete morati da odete da se prijavite da biste ostavili torbu, više ljudi će vam dodirivati torbu, posle ćete morati da odete po tu istu u delu za prtljag, koji je često prepun itd. Naravno, tu je mišljenje mnogih koji smatraju da je ova mera doneta isključivo jer avio-kompanije ne mogu toliko vremena da troše na čišćenje unutrašnjeg prostora između letova, a posebno ne na pregrade.

Neke avio-kompanije već sada su izrazile svoje nezadovoljstvo sa ovom odlukom

Kao što biste očekivali, neke avio-kompanije imaju ozbiljnih problema sa italijanskom odlukom. Oni su sada dužni putnicima da omoguće čekiranje torbi bez dodatnih troškova.

Šta vi mislite o Italiji koja zabranjuje ručni prtljag?

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
138Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *