Vesti – Izrael i Indija napravili brzi test na Covid-19, rezultati gotovi za minut! – Travel Magazine

Izrael i Indija napravili brzi test na Covid-19, rezultati gotovi za minut!

Izrael i Indija napravili brzi test na Covid-19, rezultati gotovi za minut!

Izrael i Indija su razvili brzi test na koronavirus, koji daje rezultate za minut. Ovaj test bi trebalo da bude spreman za „nekoliko dana“, izjavio je izraelski ambasador u Indiji Ron Malka.

„To će biti dobre vesti za ceo svet. Dok ne uspemo da celokupno stanovništvo stekne imunitet, ova zajednička operacija, koju smo nazvali ‘Otvoreno nebo’, bukvalno bi trebala da otvori nebo u pogledu međunarodnih putovanja i drugih ekonomskih aktivnosti. Brzi test može da bude od velike koristi na aerodromima, a rezultat bi bio dostupan za 30-40-50 sekundi najviše.“

Sansa da se zarazite tokom leta vrlo mala
PROČITAJTE I…

IATA: šansa da neko dobije Covid-19 tokom leta je 1 prema 27 miliona!

Jedina mana testa je njegova cena. Test je naime veoma skup, jer se rezultati dostavljaju lokalno bez logistike i troškova slanja uzoraka u laboratoriju. Kako funkcioniše test? Tako što biste samo dunuli u posebnu cev.

Izrael je još u julu poslao delegaciju Uprave za istraživanje i razvoj odbrane u Indiju da razvije novi i brzi test, dok je lečio indijske pacijente sa virusom Covid-19. U zemlji su obavljeni preliminarni testovi i svaki od njih je uspešno prošao različite faze. U međuvremenu obe zemlje su se dogovorile da u Indiji bude proizvodnja testova. Dogovoren je zajednički rad i na vakcini koja bi u dogledno vreme mogla da bude testirana.

Za sada su za brzi indijsko-izraelski test interesovanje pokazale kompanije American Airlines, Alaska Air, Carnival Corp., Delta Air Lines, JetBlue Airways, Southwest Airlines, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean i druge travel kompanije.

Italija odlican drugi talas koronavirusa
PROČITAJTE I…

Lekcija svima – kako je Italija uspela da stabilizuje drugi talas koronavirusa

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X