Vesti – Izrael se otvara za grupna putovanja u maju – Travel Magazine

Izrael se otvara za grupna putovanja u maju

Izrael se otvara za grupna putovanja u maju

Nakon više od godinu dana i uspešne vakcinacije skoro 70 odsto populacije, Izrael će ponovo otvoriti svoje granice za međunarodne putnike 23. maja. Od posetilaca će se zahtevati da budu vakcinisani protiv Covid-19, te da putuju u kontrolisanim grupama.

Ovaj potez je rezultat dogovora između ministra turizma Orita Farkaš-Hakohena i ministra zdravlja Iulija Edelsteina. U prvoj fazi, grupe će biti dozvoljene u skladu sa smernicama koje će objaviti nadležna ministarstva u narednom periodu.

Malta placa turistima
PROČITAJTE I…

Malta vam plaća, ako je posetite

Izrael – individualna putovanja u drugoj fazi otvaranja

Pojedinačnim putnicima će biti dozvoljen ulazak u Izrael u drugoj fazi, a vremenski raspored određuju zdravstvena pitanja, odnosno aktuelna epidemiološka situacija.

Izrael je prva zemlja koja je skoro vakcinisala većinu svog stanovništva, a građani Izraela već sada uživaju u ovom rezultatu nakon otvaranja kafića, butika, restorana… Naravno, nakon otvaranja ekonomije, vreme je da se turizam dozvoli na pažljiv i proračunat način.

Izrael se otvara za grupna putovanja

Foto: Cole Keister from Unsplash

Svi posetioci će morati da urade PCR test pre ukrcavanja na let za Izrael, kao i serološki test kojim dokazuju svoju vakcinaciju po dolasku na aerodrom Ben Gurion.

U međuvremenu, nastaviće se razgovori sa raznim zemljama o postizanju sporazuma o validaciji sertifikata o vakcinama, kako bi se otkazala potreba za serološkim testom.

Karantin od sedam dana
PROČITAJTE I…

Tajland olakšao ulazak u zemlju – od 1. aprila karantin od 7 dana za sve vakcinisane

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
31Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *