– Japan zatvara vrata za nepristojne turiste – Travel Magazine

Japan zatvara vrata za nepristojne turiste

Japan zatvara vrata za nepristojne turiste

Zbog nepristojnih incidenata pojedine turističke lokacije u Japanu ne dozvoljavaju ulaz za stranim turističkim grupama.

Kako bi zaštitili svoje sveto mesto u kome se nalazi velika bronzana statua Bude u hramu Nanzo-in u Sasaguri u prefekturi Fukuoka, su odlučili da instaliraju znak na kome na 12 svetskih jezika piše da je stranim turistima zabranjen ulaz, piše Asahi Shimbun.

Kakujo Hayashi, glavni sveštenik u hramu podseća da je nepristojno ponašanje stranih turista počelo pre desetak godina kada su krenule da stižu velike grupe turista. Buka, penjanje na krov hrama i nepristojno ponašanje počeli su da uznemiravaju vernike.

Zabrana je pokrenuta 2016. za strane grupe turista. Ali, oni koji putuju samostalno, van grupe, i dalje mogu da uđu u hram, što je obrazloženo činjenicom da se pojedinci van grupe ponašaju pristojno. O odluci su obaveštene turističke agencije kako bi izbrisale ovaj hram iz svojih ponuda.

Nepristojni turisti ne smetaju samo vernicima već i drugima. Tako je jedan pab u Kjotu nedavno na vrata okačio znak da je zabranjen ulaz stranim turistima.

U Yatsushirogu svetilištu u Kumamoto prefekturi zatvaraju svoja vrata kada veliki brodovi sa hiljadama turista pristanu u obližnju luku. „U suštini, ne želimo bilo kome da uskratimo posetu svetilištu, ali bismo hteli da posetioci shvate da je neophodno da se pristojno ponašaju“, kaže stariji sveštenik na ovom svetom mestu.

Uprkos ovakvim problemima japanska vlada intenzivno radi na promociji zemlje i ostvarenju cilja da do 2020. godine godišnje ugosti 40 miliona stranih turista. Imajući u vidu sa kakvim problemima se suočava stanovništvo, Vlada je nedavno sprovela detaljno istraživanje kako bi označila sve probleme koji postoje i pokušala da pronađe način da ih reši.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *