– Jedinstvena arktička avantura na minus 20 – Travel Magazine

Jedinstvena arktička avantura na minus 20

Jedinstvena arktička avantura na minus 20

Arctic Warrior 2020 je osmodnevno putovanje za avanturiste spremne da u ekstremnim vremenskim uslovima rekreiraju rute koje su britanski specijalci koristili tokom Drugog svetskog rata.

Ski i hajking tura počinje u Švedskoj, oko 200km severno od polarnog kruga i nastavlja ka Norveškoj, a tokom putovanja, bivši pripadnici britanskih specijalnih jedinica će učesnike podučavati veštinama preživljavanja u surovim polarnim uslovima. Među „najatraktivnijim“ zabavnim aktivnostima su skakanje u ledenu vodu, kopanje rupa u snegu, kros-kantri skijanje, a u itinerer je uključena i poseta bazama za obučavanje britanskih specijalaca tokom Drugog svetskog rata.

Pogledajte video: Kontrasti Čilea za prave avanturiste

Putovanja se organizuju između marta i aprila 2020. godine, a iskustvo uključuje obavezni pripremni program obuke, uz mogućnost dodatnih treninga za zainteresovane.

„Arctic Warrior je avantura za ljude koji vole izazove i jedinstvena iskustva. Kada čuju da će morati da skaču u ledenu vodu na minus 20, svi se prestraše, ali na kraju to urade, zahvaljujući pozitivnosti i podršci koju im pružimo. Radi se o ličnom razvoju, pomeranju granica, na kontrolisan i bezbedan način, objasnio je za Lonely Planet Nick Wildman i kompanije Trident Adventures, koja organizuje ova putovanja.

Naravno, osim napora i izazova, deo putovanja čine relaksacija i druženje. U prijatnija iskustva spada sauna pod zvezdama, uz mogućnost posmatranja polarne svetlosti. Cena po osobi iznosi oko 1.500 funti.

Pročitajte još od kojih svetskih avantura najviše skače adrenalin, kako izgleda safari u Sibiru i kakve sve avanture možete da iskusite u Kini.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X