Vesti – Kada ćemo moći da putujemo u Tajland? – Travel Magazine

Kada ćemo moći da putujemo u Tajland?

Kada ćemo moći da putujemo u Tajland?

Danas je vrlo nezahvalno pričati o restrikcijama i najavama otvaranja određenih država, kada se informacije menjaju iz dana u dan. Tome znatno doprinosi povećan broj novozaraženih širom sveta zbog kog je veliki broj zemalja i dalje na oprezu. Kakva je situacija u Aziji? Tajland se nada da će ublažiti neka ograničenja za strance, nakon 28 dana bez novozaraženih, izjavio je visoki zvaničnik u ponedeljak, piše Reuters.

Očekivanja su da će koristi od ublažavanja ograničenja imati rukovodioci preduzeća, kvalifikovani radnici i stranci koji su rezidenti Tajlanda.

„Prve tri grupe moći će da se vrate u Tajland i ostanu u 14-dnevnom karantinu“, rekao je portparol vladinog Centra za administraciju stanja COVID-19, Taweesilp Visanuyothin.

Pogledajte koje barove vole turisti, kao i kada Dubai otvara granice za turiste. Saznajte i kakav raj vam nude Sejšeli i Plitvička jezera

Kratkoročnim poslovnim putnicima i turistima iz Kine, Japana i Južne Koreje moglo bi biti dozvoljeno da se vrate u Tajland, uz obavezan karantin, rekao je on, dodajući da se na odlukama još uvek radi.

Predloženo ublažavanje ograničenja biće u petak predstavljeno vladinoj radnoj grupi za korona virus. Odluke tog sastanka trebale bi u ponedeljak da se saopšte medijima.

50.000 stranaca u prvom talasu će doći u Tajland?

Prva grupa stranaca kojima bi bio dozvoljen ulaz u Tajland podrazumeva bi poslovne ljude, kvalifikovane radnike, osobe koje posećuju porodicu, studente i učitelje, s tim da bi svi oni morali u dvonedeljni karantin. U okviru ovih 50.000 je uključeno 30.000 stranaca koji bi došlo na lečenje i wellness turizam, piše Bangkok Post.

Svi oni bi bili testirani na koronu – pre ili po dolasku, uz priloženo zdravstveno osiguranje. Tek u drugom talasu gostiju, dolazak bi bio omogućen turistima, i to ne pre 1. avgusta. Oni bi opet morali da pristanu na „Villa Quarantine“ opciju, odnosno da ne izlaze iz rizorta tokom odmora i ne putuju unutar zemlje.

Prva grupa turista u Tajland bice oko 50.000 ljudi

Foto: Markus Winkler from Unsplash

Internacionalni letovi ka i sa Tajlanda tek u septembru?

Direktor civilnog vazduhoplovstva Tajlanda Chula Sukmanop rekao je kako veruje da će međunarodni letovi početi ponovo tek u septembru.

„Sve avio-kompanije ne mogu da procene potražnju za avionskim putovanjem. Moraju da sačekaju i vide situaciju do kraja ovog meseca.“

Prvo će startovati poslovna putovanja, piše Travel Mole.

„Vlada mora da donese konačnu odluku pre nego što vazdušni prostor zemlje ponovo otvori. Međutim, to ne znači sveobuhvatno otvaranje za putnike. Samo poslovnim putnicima biće dozvoljeno da lete u okviru takozvanih predloga za putne balone“, rekao je Chula.

Predsednik aerodroma Tajlanda, Nitinai Sirismatthakarn kaže da se avionski putovi neće vratiti u normalu barem još godinu dana. Nitinai je naglasio kako će oporavak međunarodnih ruta zavisiti od brzog pronalaska vakcine ili antivirusnih lekova. U međuvremenu, oko dve trećine aerodroma na Tajlandu ponovo je otvoreno i trenutno rade na oko 50% normalnog kapaciteta. Međutim, stvarno opterećenje putnika je mnogo manje od toga.

Tajland, koji je zabranio međunarodne komercijalne letove do kraja juna, zabeležio je 3.157 slučaj zaraze i 58 smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19. Zanimljivo je da je Mjanmar u petak prijavio 23 slučaja korona virusa među mjanmarskim radnicima migrantima deportovanim sa Tajlanda, pokrećući pitanja o mogućnosti prenošenja na Tajlandu. I Tajland i Mjanmar vode istragu.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
27Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *