Vesti – Kako izgleda život u Veneciji posle strogog karantina – Travel Magazine

Kako izgleda život u Veneciji posle strogog karantina

Kako izgleda život u Veneciji posle strogog karantina

Turisti su se pre nekoliko dana vratili u Veneciju, nakon strogog karantina koji je trajao tri meseca. U međuvremenu je i čuvena Duždeva palata (Palazzo Ducale) konačno otvorila svoja vrata za posete.

Stotine turista napravilo je redove od 300 metara na Trgu svetog Marka, nakon što je prodato oko hiljadu karata na dan ponovnog otvaranja!

„To je veoma snažna emocija, poput prvog školskog dana“, rekla je predsednica Fondacije civilnih muzeja u Veneciji Marija Cristina Gribaudi. „Ljudi su čekali od 8h jutros“.

Pogledajte kako izgleda Burano, biser venecijanske lagune, kao i kojih 5 gradova su savršena zamena za Veneciju. Pročitajte i koje srednjovekovno selo pretenduje da postane top atrakcija Italije. 

Unutar palate iz 14. veka obavezne su maske za lice, dok nekoliko istaknutih znakova poziva posetioce da „drže distancu“. Sve se prostorije pregledavaju kako bi se izbeglo stvaranje većih skupova. Suvenirnice su ponovo otvorene u gradu, kao i gotovo sve ostale prodavnice i restorani – uključujući i istorijski kafić Florian.

Oko kanala Rialto posetioci su preplavili uličice, a čuvene gondole ponovo plove kanalima, piše EuroNews.

„Nadamo se da ćemo u budućnosti imati trend jednog slowness turizma. To ne znači manje turizma, već bolju, bolju organizaciju“, rekla je Gabriella Belli, direktorka Fondacije civilnih muzeja u Veneciji.

View this post on Instagram

Venice senza turisti, fantastica!

A post shared by Luca Viglino (@lukavi77) on

Italija je u maju ukinula veći deo svojih ograničenja, pre nego što je u potpunosti otvorila granice turistima iz EU 3. juna.

Iako je virus sada oslabio, Italija je bila jedna od najteže pogođenih država na svetu, sa preko 34.000 smrtnih slučajeva i više od 236.000 potvrđenih slučajeva.

Pogledajte kako izgleda život u Parizu posle strogog karantina, kao i kojih 5 mesta su u riziku od nestanka. Saznajte i da li je korona kraj masovnog turizma.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
99Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *