Vesti – Kako je grupa Air France-KLM postala lider održivog poslovanja – Travel Magazine

Kako je grupa Air France-KLM postala lider održivog poslovanja

Kako je grupa Air France-KLM postala lider održivog poslovanja

Iako je avio-industrija jedna od najjače pogođenih pandemijom koronavirusa, grupa Air France-KLM nije odustala od svoje politike održivog razvoja ni u uslovima krize.

Naprotiv, i dalje sprovode odgovorne akcije zbog kojih su 2019 postali lider održivog poslovanja u svom sektoru, prema Dow Jones-u, tačnije avio-kompanija sa najvišim indeksom održivog razvoja.

Plan za 2030:  50% manja emisija ugljen-dioksida po putniku po kilometru u poređenju s emisijom iz 2005. godine

Prema nedavno objavljenjom izveštaju održivog poslovanja za 2019. godinu, grupa Air France-KLM je ostvarila sledeće rezultate:

smanjila emisiju ugljen-dioksida za 30% po putniku po kilometru u poređenju s 2005. godinom. Ovakvom rezultatu je najviše doprinelo konstantno unaprednjivanje flote. KLM je u 2019. kupio osam novih aviona tipa Dreamliner 787-10, dok je Air France naručio 98 aviona Erbas A350 i Erbas A220. Novi avioni emituju i do 20% manje ugljen-dioksida, troše do 25% manje goriva zbog novih materijala koji su značajno lakši od uobičajenih u avio-industriji, i proizvode do 40% manje buke. Time je grupa za 43% smanjila zagadjenje bukom u 2019.

Iata pozvala sve vlade da pronadju alternativu karantinu
PROČITAJTE I…

IATA pozvala vlade svih država da pronađu alternativu karantinu i drže granice otvorenim

značajno kompenzovala svoj karbonski otisak. Air France se, sa svoje strane, obavezao da će svi domaći letovi kompanije biti karbonski neutralni počev od 1. januara 2020. godine. To konkretno znači da će emisija CO2 za projektovanih 450 letova dnevno u domaćem saobraćaju biti kompenzovana sadnjom drveća. Air France je u 2019. zasadio preko 160.000 stabala svuda u svetu, dok je KLM u okviru projekta CO2ZERO obezbedio sredstva za sadnju preko 680 hektara tropske prašume u Panami (do sada je posadjeno 320 hektara).

smanjenje karbonskog otiska doprinelo je i korišćenje bio-goriva. U 2019. godini KLM je kupio gotovo 7.000 tona ovog održivog goriva i najavio izgradnju prve evropske fabrike bio-goriva planirane za 2022.

Lufthansa belezi istorijske gubitke
PROČITAJTE I…

Lufthansa beleži istorijske gubitke! Očekuje se novo smanjenje troškova …

Cilj Air France-KLM grupe je da za 50% smanji otpad sa svojih u odnosu na 2005. godinu

za 31% smanjila količinu otpada koji se ne reciklira. Od kraja 2019, Air France je krenuo sa zamenom jednokratnih plastičnih predmeta održivijim alternativama (kratonske čaše, drvene kašičice…), čime se količina plastičnog otpada smanjuje za 1.300 tona godišnje. KLM je, pak, prva avio-kompanija koja otpad s letova, pre svega PET ambalažu, pretvara u filamete za 3D štampače i koristi ih za izradu delova za popravku i održavanje aviona. Naime, KLM ketering služba dnevno sortira preko 15.000 plastičnih boca, od čega dobije oko 1.800 metara visoko kvalitetnog recikliranog materijala, tj. fileta za 3D štampače. Kako je KLM avio-kompanija, sertifikovan za održavanje, ali ne i proizvodnju avio-delova, od reciklirane plastike prave se alati za održavanje aviona.

– ostvarila saradnju sa železnicom. Dok Air France sve domaće letove kraće od 2,5 sata prepušta francuskoj železnici, dotle je KLM u 2019 napravio plan da se određeni kratkolinijski letovi zamene železničkim saobraćajem. Prvi let koji je KLM planirao da u martu 2020. ukloni sa svog reda letenja je let na relaciji Amsterdam-Brisel.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *