Vesti – Kako je ova evropska metropola pretvorila glavni gradski trg u plažu – Travel Magazine

Kako je ova evropska metropola pretvorila glavni gradski trg u plažu

Kako je ova evropska metropola pretvorila glavni gradski trg u plažu

Viljnus, prestonica Litvanije i jedan od najzanimljivijih gradova Evrope pronašao je kreativan način da zabavi svoje građane tokom pandemije. Iako se nalazi na tri sata vožnje od obale, Viljnus je odlučio da „obalu“ donese u grad. Sve sa ciljem usrećivanja svojih stanovnika!

Juče je u gradu, i to na mestu najvećeg gradskog trga Lukiškes Square, napravljena plaža!  Open Beach sadrži peskovitu plažu, drvene staze, ležaljke, suncobrane i kabine za presvlačenje. Sve ovo su gradski zvaničnici napravili u želji da olakšaju težak period svojim građanima i pruže im jedinstveni doživljaj kao zamenu za putovanje i more.

Pogledajte kako izgleda život u Veneciji posle strogog karantina, kao i koje mere su sačekale Nemce u španskim hotelima. Saznajte i koliki pad beleži hrvatski turizam u prvoj polovini juna.

„Ako građani Viljnusa ne mogu da odu na more, zašto ne bi u gradu uživali u jednom morskom iskustvu“, izjavio je Remigijs Šimašius, gradonačelnik Viljnusa.

Plaža u Viljnusu je otvorena u saradnji sa najvećom telekomunikacionom mrežom Litvanije Telia Lithuania.

View this post on Instagram

Starting today, #summer in #Vilnius is about to get a whole lot cooler. 😎 Lukiškės Square is now home to Open Beach, Vilnius' first-ever "seaside" resort. 🏖 Treat yourself to a beach vibe complete with warm white sand, the sound of crashing waves and sun loungers to help you work on your tan. 😏 Plus during the daytime, Telia Lietuva will broadcast the waves and relaxing sounds of the Baltic Sea 🌊, while in the evening the program will include movies, popular series and concerts. See the programme here: www.govilnius.lt/open-beach-resort #OpenBeachVilnius #govilnius #summerinvilnius * * * #openbeach #beachlife #beachvibes #summerinvilnius #Vilniussummer #sunandsea #visitvilnius #vilniusnow #vilniuslife #vilniusvibes #lithuania #visitlithuania #explorevilnius #discovervilnius #traveltovilnius #findvilnius #travellingdestinations #traveltheworld #beautifulbeaches #holiday #holidayvilnius #lukiskessquare #vilniusoldtown #vilniuscity #hiddengems

A post shared by Go Vilnius (@govilnius) on

„Ne smemo da ignorišemo činjenicu da je veliki deo ljudi morao drastično da promeni unapred planirana putovanja i odmore zbog pandemije“, rekao je Šimašius.

Viljnus plaža otvorena svaki dan

Gradonačelnik je istakao kako je svestan da su mnogi rizorti u južnoj Evropi prilično udaljeni od Litvanije, kao i da će baltičke plaže biti prebukirane ovog leta, te da je i zbog toga gradska vlast odlučila da reaguje i pronađe neko rešenje. Plaža će biti otvorena svaki dan za sunčanje, čitanje, odbojku na pesku i porodična okupljanja i druženja. Zahvaljujući Teliji, na plaži će biti emitovana chill muzika, dok će uveče biti filmskih projekcija i koncerata na otvorenom.

Litvanija je relativno imala blagu epidemiološku situaciju. Potvrđeno je tek 1.804 slučajeva zaraze, dok je umrlo 78 ljudi.

Saznajte i za koje italijanske regije će vam trebati registracija, kao i koje su 3 avio-kompanije tužile britansku vladu

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
13Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X