– Kanabis turizam doživljava bum u Kanadi – Travel Magazine

Kanabis turizam doživljava bum u Kanadi

Kanabis turizam doživljava bum u Kanadi

Kada je prošlog oktobra marihuana legalizovana u Kanadi, niko nije znao kakav efekat će ova odluka države imati na turizam.

Neki eksperti su verovali da će dugoročno legalizacija kanabisa predstavljati turistički „zlatni rudnik“, dok su drugi upozoravali da će ona privući niskobudžetne putnike željne provoda, i da će zemlja uskoro osetiti negativne posledice sa kojima Holandija, a posebno Amsterdam, već godinama pokušava da se izbori.

Ono što nisu predvideli je da je za samo nekoliko meseci Kanada postala vodeća destinacija luksuznog kanabis turizma u svetu. Ponuda u ovom segmentu je raznovrsna, a novi sadržaji se pojavljuju skoro svakodnevno. Ovo i ne čudi, ako se u obzir uzme projekcija da će Kanađani u 2019. godini na marihuanu potrošiti 5,2 milijarde američkih (ili 7 milijardi kanadskih) dolara. Dobrostojeći turisti pristižu iz celog sveta, kako bi isprobali neke od ovih aktivnosti i sadržaja. Među njima su luksuzna hajking tura, u okviru koje se osim šetnje po prelepim kanadskim planinskim pejzažima konzumira i marihuana, a za koju treba izdvojiti čak 9.300 dolara, masaža uljem od kanabisa po ceni od 155 dolara, večera začinjena marihuanom za 130 dolara po osobi, ali i kanabis venčanje, koje će vas koštati oko 3.000 dolara. Kanabis ture su često povezane sa nekim od brojnih događaja i manifestacija u kanadskim gradovima, edukacijama o upotrebi ove biljke, ali i sa drugim turama, kao što su obilasci pivara ili noćnih klubova.

U kanadskim hotelima i hostelima konzumiranje marihuane nije dozvoljeno, ali na sve popularnijoj platformi Bud and Breakfast (nešto poput Airbnb-a za ljubitelje marihuane) postoji veliki izbor smeštaja u kome je ovo dozvoljeno. Zanimljivo je da svi biznisi koji u svojoj ponudi imaju sadržaje koji uključuju konzumiranje kanabisa, imaju i striktne politike o poverljivosti podataka, budući da mnoge od njihovih mušterija dolaze iz zemalja u kojima je ova aktivnost nelegalna.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *