Vesti – Karantin u Australiji i nakon vakcinacije? – Travel Magazine

Karantin u Australiji i nakon vakcinacije?

Karantin u Australiji i nakon vakcinacije?

Australija planira da zadrži obavezan karantin za putnike koji dolaze u zemlju. To se neće promeniti čak i nakon početka masovnih vakcinacija u Australiji i drugim zemljama širom sveta. Karantin bi se i dalje primenjivao na vakcinisane posetioce, najverovatnije sve dok se većina Australijanaca ne imunizuje.

U karantin iz rizicnih drzava
PROČITAJTE I…

Velika Britanija – putnici iz rizičnih Covid-19 mesta moraju u karantin

U medicinskim krugovima još uvek postoji neizvesnost oko toga da li osoba može preneti koronavirus i nakon što je primila vakcinu. Visoki državni zdravstveni zvaničnik ove zemlje, Pol Keli, naveo je da podaci još uvek nisu konačni. Samim tim, trenutni dvonedeljni karantin u hotelima koji se do sada pokazao izuzetno uspešnim, ostaje na snazi bez obzira na vakcinaciju.

Karantin uprkos početku masovne vakcinacije

Australija očekuje da će početi sa masovnom vakcinacijom građana krajem ovog meseca. Australijski ministar, Stjuart Robert, istakao je da će svi vakcinisani građani biti upisani u bazu podataka Australijskog registra imunizacije. Dokazu o vakcinaciji moći će da se pristupi putem pametnog telefona. Ovo bi trebalo znatno da olakša procese poput međunarodnih putovanja ili putovanja između saveznih država unutar zemlje.

Ministar Robert je dodao i da vlada razmatra sa drugim zemljama šta treba da se uradi kako bi podaci bili pogodni za obradu prilikom prelaska granica. Ovo je neophodno da bi se u narednim mesecima omogućilo ponovno uspostavljanje dvosmernih međunarodnih putovanja.

Dubai nove mere
PROČITAJTE I…

Dubai uvodi nove mere

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
3Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *