Vesti – Katar otvorio granice - Srbija na zelenoj listi – Travel Magazine

Katar otvorio granice – Srbija na zelenoj listi

Katar otvorio granice – Srbija na zelenoj listi

Državljani Srbije od sada ponovo mogu da uđu u Katar, a pri dolasku dobija se tzv. „viza na dolasku“.

Putnici treba prethodno da se registruju na sajtu www.ehteraz.gov.qa, a sve vrste poseta mogu da se obavljaju tek po dobijanju dozvole sa navedenog sajta. U ovom trenutku Srbija je na „zelenoj listi“, te se tako na državljane Srbije, koji su vakcinisani, ne primenjuje mera karantina. Katar priznaje vakcine „Pfizer“, „Moderna“, „Astra Zeneca“, „Johnson and Johnson“, a uslovno i „Sinofarm“ vakcine.

Važnost vakcina je 9 meseci, a taj period se može i produžiti u skladu sa odlukama organa Katara. Licima koja nisu vakcinisana se određuje karantin u kućnim uslovima, u trajanju od 7 dana.

KLM duplira letove
PROČITAJTE I…

KLM od juče duplira letove za Beograd

Potvrda o preležanom Covid-19 se prihvata samo ako je bolest preležana u Kataru. U svim slučajevima je neophodan negativan PCR test, koji se može ponoviti na aerodromu u Dohi, ukoliko se lokalne vlasti procene da je to neophodno (a mogu se proveriti i antitela).

Takođe, bitno je istaći da je Aplikacija „Ehterazz“ je obavezna. Potrebno je i kontinuirano pratiti sajt Ministarstva zdravlja Katara www.moph.gov.qa zbog stalnih izmena.

Tri tajlandska ostrva otvorena za javnost
PROČITAJTE I…

Još tri tajlandska ostrva otvorena za međunarodne dolaske

Još zanimljivih vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
1Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *