Vesti – Koloritna italijanska prestonica kulture za 2022 – Travel Magazine

Koloritna italijanska prestonica kulture za 2022

Koloritna italijanska prestonica kulture za 2022

Nakon što je seoce Barolo proglašeno za “Grad vina” za 2021. godinu, Italija je proglasila i svoju prestonicu kulture za 2022. godinu. Ostrvo Proćida (Procida), nova italijanska prestonica kulture, savršena je slikovita destinacija i prava poslastica za ljubitelje putovanja. Iako se putovanja još nisu vratila u normalu, možemo polako da planiramo šta ćemo sve videti i uraditi čim se stvore uslovi. Italija je turistima širom sveta zagolicala maštu ovim izborom i dala još veću inspiraciju za posetu sanjivom ostrvu u blizini Napulja.

Procida je raj u blizini Napulja
PROČITAJTE I…

Procida – šareni raj u blizini Napulja

Popularno mesto, smešteno neposredno uz obalu Napulja, izgleda kao dolazi pravo iz neke bajke. Ostrvo ostavlja bez reči posetioce svojim građevinama obojenim nizom duginih boja. Tu su i azurne vode kao sa razglednice, prelepa luka i mnoštvo šarmantnih prodavnica i restorana.

Imajući sve to na umu i ne čudi što je Proćida pobedila 27 ostalih kandidata koji su učestvovali u izboru. Žiri je bio impresioniran ne samo nestvarnim pejzažom već i brojnim mogućnostima vezanim za održivi razvoj.

Uz Proćidu, među 10 finalista koji su očarali žiri, našli su se i Ankona, Bari, Ćerveteri, L’Akvila, Pjeve di Soligo, Taranto, Trapani, Verbanija i Voltera. Italijanski ministar zadužen za kulturno nasledje i turizam, Dario Frančeskini, otkrio je pobednika početkom ove godine.

Prestonica kulture za 2022 – signal za budućnost i oporavak

Frančeskini je naveo u izjavi da, iako je ova godina komplikovana za sve, ovo je pokušaj da se na svaki način podrže kulturne i turističke aktivnosti. Određivanje italijanske prestonice kulture za 2022. predstavlja signal za budućnost i za oporavak. Prema njegovim rečima, naredne, 2022. godine, vratićemo se u normalu. Kultura i turizam biće jednako važni i vrlo jaki kao što su bili pre pandemije.

Havana gradovi sveta
PROČITAJTE I…

Gradovi sveta nestvarnog kolorita

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
1Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *