Vesti – Korona test za 20 sekundi – Travel Magazine

Korona test za 20 sekundi

Korona test za 20 sekundi

Britanska regulatorna agencija za lekove i zdravstvene proizvode (MHRA) odobrila je registraciju brzog testa, a koji obezbeđuje londonska firma „Histate”.

U pitanju je test od 20 sekundi, poznat kao “Virolens”, koji je probnu fazu prošao na londonskom aerodromu Heathrow. Zanimljivo je da ovaj test koristi bris unutrašnje strane obraza, umesto bris nosa i krajnika.

Kompanija je rekla da se nada i široj distribuciji proizvoda tokom narednih meseci, nakon što su ispitivanja pokazala da je test od 20 sekundi imao uspešnost od 98,1%, odnosno da daje vrlo malo lažnih rezultata.

Ulazak u Grcku
PROČITAJTE I…

Grčka otvara granice za turiste iz Srbije

Za sada su ove brojke izvedene iz podataka sa ispitivanja dostavljenih MHRA-i, ali ispred kompanije veruju kako će u praksi brojke tačnosti biti i veće. Ovaj bi mogao biti bitni korak u narednim potezima vlade Borisa Džonsona, jer bi brzi testovi mogli da se koriste na aerodromima, sportskim dešavanjima, koncertima, školama, ali i u preduzećima.

Četiri faze izlaska iz blokade

Prošle nedelje vlada Velike Britanije najavila je da će trgovine koje ne obezbeđuju osnovne delatnosti dobiti produženo radno vreme, kako bi pomogli preduzećima da se oporave, a kupcima da bezbedno kupuju. Prema novim pravilima od 12. aprila, preduzeća će moći da ostanu otvorena od 7:00 do 22:00 od ponedeljka do subote, nakon meseci zatvaranja.

Premijer je u februaru izneo plan izlaska iz aktuelnog “lockdown” sistema kroz četiri faze kako bi Englesku izveo iz blokade. U prvoj fazi škole su se ponovo otvorile 8. marta, a ljudima je omogućeno da se sastaju sa jednom osobom na otvorenom.

Više ograničenja trebalo bi da bude ublaženo 12. aprila, 17. maja i 21. juna – kada se očekuje povratak zemlje u „normalan život“ u zavisnosti od zdravstvenih podataka i vakcinacije. Do sada je skoro 30 miliona ljudi u Velikoj Britaniji primilo prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, prema zvaničnim podacima.

65 odsto Evropljana planira da putuje ove godine
PROČITAJTE I…

Optimizam postoji – čak 65 odsto Evropljana planira da putuje u 2021. godini

Više zanimljivih vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
5Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *