– Krstarenja sve popularniji vid putovanja – Travel Magazine

Krstarenja sve popularniji vid putovanja

Krstarenja sve popularniji vid putovanja

Krstarenja predstavljaju važnu granu turizma koja iz godine u godinu postaje sve popularnija. Podaci pokazuju da je u 2018. više od 28,5 miliona ljudi odabralo ovaj vid odmora, što predstavlja rast od 7% u odnosu na prethodnu godinu.

Ove godine se očekuje da će broj putnika na kruzerima dostići 30 miliona, a do 2028. godine neverovatnih 40 miliona. Ovaj sektor turizma iz godine u godinu postepeno raste i postiže nove rekorde.

Centralna destinacija je Evropa sa 7,17 miliona registrovanih putnika u 2018. godini, što predstavlja porast od 3,3% u odnosu na 2017. Od ovog broja, preko 4 miliona bili su gosti na mediteranskim krstarenjima. Poseban rast beleže krstarenja istočnim Mediteranom (8,5%).

Destinacije koje beleže značajan rast su Kanari (9,6%) i Baltik (9%). Centralni i zapadni Mediteran ostaju stabilne destinacije sa rastom broja putnika od 1,2%.

Iz ove turističke grane potvrđuju statistiku: „Ne iznenađuje trend da cruising industrija prati globalni rast međunarodnog turizma. Krstarenja čine dostupnim destinacije širom sveta, a turiste ova vrsta putovanja privlači više nego ikada. Dokaz za to su novi rekorodi u 2018. godini, prvenstveno zahvaljujući interesovanju za Mediteran, ali i avanturističkim i ekspedicionim putovanjima“, objašnjava predstavnik CLIA-e (Cruise Lines International Association) za Tourism Review.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X