– Krstarenje koje traje 245 dana će vas oduševiti – Travel Magazine

Krstarenje koje traje 245 dana će vas oduševiti

Krstarenje koje traje 245 dana će vas oduševiti

Pre nekoliko dana prekookeanski kruzer Viking Sun otisnuo se na epsko putovanje, kojim će kompanija Viking Cruises pokušati da obori trenutni Ginisov rekord.

Prvog septembra Viking Sun isplovio je iz Londona na krstarenje nazvano Ultimate World Cruise, koje će trajati 245 dana. U ovom periodu brod će posetiti šest kontinenata, 53 zemlje i 111 luka i tako realizovati najduže kontinuirano krstarenje u istoriji.

Brod koji može da primi 930 putnika obići će planetu, a njegovi gosti će tokom putovanja imati priliku da posete i upoznaju neke od najvažnijih svetskih destinacija i atrakcija. Pun krug se završava tamo gde je krstarenje i počelo, u Londonu, u maju 2020. godine.

Mapa krstarenja pokazuje da će putnici imati priliku da zaista obiđu planetu

Foto: Viking Cruises

Iz Viking Cruises-a su najavili da se radi o zvaničnom pokušaju postavljanja novog Ginisovog rekorda. „Više od 20 godina posvećeni smo pružanju autentičnih kulturnih iskustava svojim putnicima, koja im omogućavaju da svet istraže na komforan i udoban način“, izjavio je Torstein Hagen, direktor Vikinga. „Naše krstarenje Ultimate World Cruise pruža najbogatiji itinerer u cruising industriji, skoro duplo bogatiji od naših prethodnih svetskih itinerera. Veoma mi je drago da svojim gostima možemo da ponudimo tako jedinstveno iskustvo.“

Ovo osmomesečno krstarenje putnicima pruža priliku da upoznaju Skandinaviju, Karibe, južnoameričke destinacije, tropska ostrva južnog Pacifika, a zatim će se duž obala Australije i Azije vratiti u Mediteran i Evropu. U svakoj luci biće organizovane ekskurzije sa obilaskom najvažnijih atrakcija.

Tokom putovanja, Viking Sun će obići 53 zemlje i 111 luka

Foto: Viking Cruises

Putnici tokom celog putovanja imaju besplatan neograničen WiFi internet, a u cenu putovanja je uključena i avio karta u biznis klasi, kao i sve takse. Uz doplatu su moguće i dodatne tematske eksurzije koje pružaju bolji uvid u lokalni život, a omogućavaju i „privilegovani“ pristup muzejima i ostalim kulturnim institucijama. Tako će gosti moći da uz pratnju vodiča dobiju privatan obilazak muzeja Ermitaž, čas kuvanja u toskanskom dvorcu, intimni koncert u Berlinskoj katedrali i ekskluzivnu večeru u Čerčilovim ratnim sobama. Postoji i mogućnost noćenja na kopnu u 23 grada, a na samom brodu se organizuju brojni programi i predavanja o lokalnim običajima i tradiciji.

Na brodu, gostima su dostupni bazeni, fitnes centar, dva bioskopa, pozorište i LivNordic spa (samo za hrabre koji žele da isprobaju utrčavanje u ledenu vodu posle saune), a svakodnevno će moći da se bira između osam kompletnih menija. Kako bi obroci bili interesantni tokom celog putovanja, meni nikada neće biti isti i serviraće se lokalna hrana, inspirisana tradicionalnom regionalnom kuhinjom.

U okviru cene putovanja je i avio karta za biznis klasu, sve takse, hrana, brodski WiFi i osnovne ekskurzije

Foto: Viking Curises

Za one kojima je ovo krstarenje predugačko, postoji mogućnost kraćih putovanja, koja predstavljaju njegove segmente.

Krstarenje „Svetska blaga“ od Londona do Los Anđelesa je počelo 01. septembra, traje 127 dana i cena po osobi je iznosila od 50.000 dolara. Nešto kraće putovanje „Svetska čuda“ traje 119 dana i polazi iz Los Anđelesa 04. januara. Krajnja destinacija je London, a cena po osobi kreće od 40.000 dolara.

Inače,cena kompletnog krstarenja počinje od 92.990 dolara po osobi, a ovo su neke od najvažnijih stanica.

Postoji mogućnost i biranja samo jednog segmenta putovanja, za one kojima se ovo krstarenje čini predugačko

Foto: Viking Cruises

London – Obilazak važnih atrakcija kakve su Parlament, Big Ben, Vestminsterska opatija i Bakingemska palata.

Rio de Žaneiro, Brazil – Gosti će, između ostalog, posetiti statuu Hrista Spasitelja, a uživaće i na kultnim plažama Kopakabana i Ipanema.

Ušuaja, Argentina – Poznata i kao „kraj sveta“, Ušuaja je grad u najjužnijem delu zemlje i južnoameričkog kontinenta. Obezbeđene su i ekskurzije do obližnjih jezera Escondido i Fagnano, kao i Nacionalnog parka Tierra del Fuego u kome postoje ostaci ljudskih naseobina stari 10.000 godina.

Hobart, Tasmanija – Hobart je prestonica Tasmanije i posetiocima nudi mogućnost da saznaju više o istoriji Aboridžina i upoznaju jedinstvenu prirodu, uključujući planinu Velington koja se izdiže iznad grada.

Ho Ši Min Siti, Vijetnam – Ovaj grad je živopisna kombinacija francuske kolonijalne arhitekture i modernih nebodera, a gosti će saznati  više o prošlosti u Cu Chi tunelima i Ratnom muzeju.

Mumbaj, Indija – Mumbaj je finansijski, komercijalni i centar zabave u Indiji. Osim posete Gandijevom muzeju, gosti će obići još neke gradske atrakcije, uključujući i Viseće vrtove, jedan od najlepših parkova Mumbaja.

Luksor, Egipat – Gosti će istražiti brojne istorijske atrakcije, uključujući i Hram u Karnaku, Dolinu kraljeva i Dolinu kraljica, u kojima su bile pohranjene grobnice slavnih faraona i njihovih žena.

Inače krstarenja su sve popularniji vid putovanja, a evo zašto su dobra za vas. Pročitajte i nekoliko stvari koje bi trebalo da znate pre bukiranja kristarenja, između ostalog, i zašto nikada ne treba da tražite seks sa posadom.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *