– Krstarenje u Hrvatskoj za ljubitelje Igre prestola – Travel Magazine

Krstarenje u Hrvatskoj za ljubitelje Igre prestola

Krstarenje u Hrvatskoj za ljubitelje Igre prestola

Serija Igra prestola je možda završena, ali za njene brojne fanove, izgleda da zabava tek počinje.

Nedavno smo pisali o nagradnoj igri kompanije Uforgettable Croatia u vezi sa poslednjom sezonom popularnog GoT-a, a sada nam, takođe iz Hrvatske, stiže još dobrih vesti.

Cruise Croatia je u svoju ponudu uvrstila novo luksuzno krstarenje, čija tema su hrvatske lokacije na kojima je snimana serija. Sedmodnevno putovanje zakazano je za 08. avgust 2020. godine, a broj mesta na brodu je ograničen na samo 38.

Inače, u Hrvatskoj su snimane scene iz serije koje se odvijaju u Kraljevoj Luci, Kartu, Bravosu… Prva stanica na krstarenju biće Split, koji je u seriji poslužio na scenografija za robovlasnički Mirin, čije oslobađanje je bilo važan korak za kraljicu Deneris. Obavezna je poseta Dubrovniku, odnosno Kralljevoj Luci, sa obilaskom tvrđave Lovrijenac i kule Minčeta.

Pored tematskih dešavanja, putnici će uživati u upoznavanju obale i ostrva, a jednodnevni izlet će biti organizovan na ostrvu Vis, čija popularnost je eksplodirala nakon što je ovde sniman film Mamma Mia 2. Tokom trajanja krstarenja, u ponudi će biti lokalna vina i specijaliteti, a da biste se otisnuli na ovo putovanje, nije dovoljno samo da volite Igru prestola. Cena krstarenja kreće od 1.670 evra po osobi, odnosno 2.100 evra za VIP karte.

Da li ste znali da je u Splitu nedavno otvoren i muzej posvećen Igri prestola? Obavezno pročitajte i putopise o Lastovu i Visu, a pogledajte i zanimljiv video o Šolti.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X