– Leteći taksiji za posetioce Olimpijade u Parizu? – Travel Magazine

Leteći taksiji za posetioce Olimpijade u Parizu?

Leteći taksiji za posetioce Olimpijade u Parizu?

Olimpijada koja se 2024. godine održava u Parizu doneće brojne izazove, a veliki broj posetilaca posebno će otežati normalno funkcionisanje gradskog prevoza.

Ali putnici koji sa aerodroma Šarl de Gol idu u grad, možda neće morati da brinu o gužvama. Airbus, Aeroports de Paris i Gradski sekretarijat za saobraćaj grada Pariza trenutno razmatraju mogućnost uvođenja letećih taksija koji bi putnike prevozili do grada i uštedeli im dragoceno vreme koje bi inače utrošili na put. Očekuje se da će tokom Olimpijade biti potrebno preko sat vremena od aerodroma do grada, a leteći taksiji bi to vreme značajno smanjili. Osim toga, predviđeno je po jedno poletanje taksija na svakih šest minuta, pa putnici ne bi morali da dugo čekaju na svoj prevoz.

Aeroports de Paris trenutno razmatra koja lokacija u gradu bi bila najbolje moguće rešenje za taksi stanicu, a rešenje mora biti spremno do kraja ove godine i izgrađeno u narednih 18 meseci. Zatim slede brojna testiranja, ali ako sve prođe kako treba i taksiji dobiju potrebne dozvole, posetioci Olimpijade u Parizu neće morati da brinu o saobraćajnim gužvama od aerodroma do grada. Ukoliko imaju dovoljno novca da sebi mogu da priušte leteći taksi, naravno. Iako za sada nema projekcije cene ove usluge, Uber, koji je nedavno najavio uvođenje letećih taksija između njujorškog aerodroma JFK i Menhetna, objavio je da će cena karte u jednom smeru iznositi 200 dolara.

Projekat letećih taksija koje realizuju Airbus, Pariski aerodromi i grad Pariz može poslužiti kao zanimljiva ideja i drugim gradovima-domaćinima velikih događaja.

Foto: Airbus

A evo kako će izgledati Uber-ovi leteći taksiji, koji će početi da saobraćaju već 2023. godine. Možda će vas zanimati i kako da uštedite novac u Parizu i kako da prva poseta ovom gradu bude magična

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *