– Low-cost turistički autobusi povezuju evropske gradove – Travel Magazine

Low-cost turistički autobusi povezuju evropske gradove

Low-cost turistički autobusi povezuju evropske gradove

Od ovog leta putnici koji posećuju evropske destinacije na raspolaganju imaju novi vid low cost autobuskog prevoza, koji ne samo što povezuje velike evropske gradove, već obuhvata i široku mrežu ruta unutar zemalja.

Ova nova usluga zove se BlaBlaBus i nudi je poznata car-sharing kompanija BlaBlaCar, koja na globalnom tržištu opstaje već 12 godina. BlaBlaBus omogućava putnicima da sami odaberu rutu (nacionalnu ili međunarodnu), a karte se mogu kupiti online. Putnici imaju pravo na prevoz dva komada velikog, i jedan komad ručnog prtljaga, a autobusi su klimatizovani, opremljeni utičnicama i WiFi internetom. Za sada su dostupne karte za 300 destinacija u Franuskoj, Nemačkoj, Italiji, Belgiji, Holandiji, Španiji, Portugalu, Luksemburgu, Švajcarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Tako, na primer, cena autobuske vožnje od Pariza do Amsterdama kreće od 15 evra, a više o ponudi i cenama možete saznati na zvaničnom sajtu BlaBlaCar-a.

Foto: BlaBlaCar

Obavezno pročitajte i naš detaljni vodič za putovanja autobusom po Jugoistočnoj Aziji. Ukoliko vas zanimaju nešto savremeniji vidovi putovanja, Pariz razmatra uvođenje letećih taksija tokom održavanja Olimpijade 2024. godine.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *