Vesti – Lufthansa - brzi antigen testovi na svim domaćim letovima? – Travel Magazine

Lufthansa – brzi antigen testovi na svim domaćim letovima?

Lufthansa – brzi antigen testovi na svim domaćim letovima?

Jedna od najvećih evropskih avio-kompanija Lufthansa planira da 12. novembra započne prve probe za sveobuhvatne brze antigen testove na Covid-19, i to na odabranim rutama između Minhena i Hamburga. U partnerstvu sa aerodromima u Minhenu i Hamburgu, kao i biotehnološkom kompanijom Centogene i centrom za medicinsku negu Medicover Group, MVZ Martinsried, avio-kompanija nudi svojim putnicima mogućnost besplatnog testiranja pre polaska na dva dnevna leta.

Oni koji ne žele da budu testirani biće prebačeni na alternativni let bez dodatnih troškova.

Brzi antigen testovi potpuno besplatni na domaćim letovima Lufthanse

LH2058, koji iz Minhena kreće za Hamburg u 09:10, biće prvi let na kom će biti 100 posto „negativnih“ putnika. Retrospektivno, drugi dnevni let na kojem će se testirati svi putnici biće LH2059 od Hamburga do Minhena. Po završetku, putnici će dobiti svoje rezultate testa u roku od 30 do 60 minuta i tek nakon dobijanja negativnog rezultata aktiviraće se boarding karta i odobrenje za pristup gejtu.

Druga opcija je da sam putnik priloži negativni PCR test napravljen najkasnije 48 sati pre polaska.

Brzi antigen testovi
PROČITAJTE I…

Brzi antigen testovi na Covid-19 nova nada vazdušnog saobraćaja?

Lufthansa se pobrinula da celokupni postupak testiranja bude bez dodatnih troškova za putnika. Putnici jednostavno moraju samo da se prijave unapred za testiranje i dođu malo ranije na aerodrom ne bi li obavili sve pretrage i sačekali rezultat.

„Našom strategijom ispitivanja težimo ka cilju da se sa dobijenim podacima ukaže na značaj upotrebe brzih antigen testova. Uspešno testiranje pre letova može biti ključ za revitalizaciju međunarodnog vazdušnog saobraćaja“, rekla je Kristina Foerster, članica izvršnog odbora grupacije Lufthansa za klijente.

Lufthansin povratak u sedamdesete
PROČITAJTE I…

Povratak u sedamdesete – Lufthansa najavila drastično smanjenje obima poslovanja

Testiranje na Covid-19 pre polaska način da se obnovi međunarodni turizam, ali operativna noćna mora za aerodrome

Animeš Kumar, direktor turističkog konsaltinga u analitičkoj kompaniji GlobalData, rekao je da bi ovakav koncept testiranja, odnosno letovi na kojima je 100 odsto putnika negativno na Covid-19, način da se obnovi poverenje u vazduhoplovni sektor.

„Povećanje poverenja potrošača jedini je način da se industrija putovanja i turizma, te avio-kompanije i ugostiteljstva oporave od uticaja pandemije Covid-19. Globalno gledano, nekoliko destinacija zahteva od putnika da prilože negativan rezultat testa Covid-19 bilo pre ukrcavanja, bilo u vreme dolaska. Ako avio-kompanije ponude brze testove antigena na aerodromu i osiguraju da samo oni koji su negativni mogu da se ukrcaju, to će pomoći u podizanju poverenja potrošača. Međutim, to bi takođe bila operativna noćna mora i možda neće biti izvodljiva za sve letove. Za početak mogu da se obavljaju testiranja na rutama koje su popularne u sezonama.“

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
9Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *