Vesti – Lufthansa i Qatar Airways uveli fleksibilniju promenu rezervisanih karata – Travel Magazine

Lufthansa i Qatar Airways uveli fleksibilniju promenu rezervisanih karata

Lufthansa i Qatar Airways uveli fleksibilniju promenu rezervisanih karata

Jedna od najvećih avio grupacija Luftansa Group u sklopu koje su avio-kompanije Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines i Air Dolomiti, donela je odluku o fleksibilnoj promeni rezervisanih karata.

Ova odluka će se odnosti na već rezevisane/kupljene karte, ali i na karte koje se kupe do 31. marta.

Šta ovo znači za ljude koji su kupili ili tek planiraju kupovinu karata?

Ukoliko planirate da rezervišete karte preko Lufthanse (period do 31. marta), ali usled korona virusa budete ipak sprečeni da putujete, Lufhansa će vam dati mogućnost da promenite rezervaciju za neki datum do kraja godine.

Nova rezervacija će biti omogućena bez naplate dodatnih taksi, koja je inače obavezna prilikom promene datuma leta.

Ukoliko ste već ranije bukirali i kupili neke karte za neki Lufhansa let – pre 5. marta za letove do 30. aprila, moći ćete isto da izaberete novi datum putovanja bez naplate taksi. Za bilo koji datum do kraja godine.

Lufthansa – promena datuma leta ne znači i promenu izabrane destinacije

Izabrani novi datum mora da ima identičnu polaznu i dolaznu tačku, odnosno istu destinaciju za koju je kupljena karta. Takođe, promenu datuma morate izvršiti pre datuma za kada je bilo planirano putovanje. Isto tako ukoliko se tarifa novog leta razlikuje od one koja je bila za originalni let, putnici će morati da plate razliku u ceni.

Promene karata do kraja maja

Foto. Timothy K from Unsplash

Ovom novom politikom odustajanja, Lufthansa Group Airlines izlazi maksimalno u susret svojim putnicima, koji su se našli u izuzetnim okolnostima prouzrokovanim širenjem korona virusa.

Qatar Airways – promena datuma za letove ka rizičnim destinacijama

Skoro pa iste odluke doneo je i Qatar Airways, s tim da se one odnose samo na putovanja koja su bila bukirana ka sada rizičnim podnebljima.

Tako ukoliko ste kupili karte za Kinu, Italiju, Hong Kong i Iran (Sem za Teheran i QR 498/491) pre 7.marta, za putovanje koje je trebalo da bude u periodu do 30. aprila, moći ćete da promenite datum putovanja za neki termin do 31. maja.

Ukoliko ste kupili kartu za Južnu Koreju (ne važi za one koji imaju presedanje u Dohi) pre 26. februara za putovanje koje je trebalo da se realizuje do 31. marta, moći ćete tu istu kartu da pomerite za neki termin do 15. maja.

Karte za Egipat, kupljene pre 29. februara za neki termin do 31. marta moći će da se zamene za neki novi termin, ali ne kasniji od 30 dana od kupovine originalnih karata.

Ukoliko ste karte kupili preko qatarairways.com ili u nekoj od Qatar Airways poslovnica, preko sajta ili poslovnice možete pored promene datuma, izvršiti i refundaciju, ukoliko vam ne odgovaraju novi datumi.

Qatar Airways – olakšice i za kasnija putovanja

Qatar je mislio i o putnicima koji imaju letove za kasnije datume, ali koji takođe možda žele, zbog novonastale situacije sa korona virusom, da pomere datum leta.

Tako je omogućeno svim putnicima koji imaju datum putovanja do 30. juna 2020.,da sada besplatno promene svoje planove putovanja, menjajući datume rezervacije ili birajući putni vaučer najkasnije tri dana pre polaska.

Naknade za promenu rezervacije su ukinute ako se rezervacije promene najmanje tri dana pre polaska. Moguće su naknade za razliku u ceni, ukoliko je tarifa leta drugačija.

Putni vaučer moći će da se iskoristi za neka buduća putovanja sa Qatar Airways-om, a važiće godinu dana od datuma izdavanja.

Pogledajte šta YUTA traži od Vlade zbog novonastale situacije sa korona virusom, te koje promene u saobraćaju je uvela AirSERBIA, kao i ako već morate na putovanje, šta sve morate da uradite radi sopstvene zaštite.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X