Vesti – Maldivi - olakšana pravila za ulazak u zemlju – Travel Magazine

Maldivi – olakšana pravila za ulazak u zemlju

Maldivi – olakšana pravila za ulazak u zemlju

Maldivi su tokom pandemije bili jedna od najpouzdanijih opcija za egzotična putovanja. Ova zemlja je ostala istrajna u jednostavnoj politici ulaska. Za sve posetioce se zahtevao negativan PCR test ne stariji od 72 sata pre dolaska, i to je sve. Maldivi su čak prvi na svetu pokrenuli i svojevrsni program lojalnosti kako bi se posetioci koji ponovo dolaze u zemlju osećali još prijatnije uz dodatne pogodnosti.

Izrael se otvara u maju
PROČITAJTE I…

Izrael se otvara za grupna putovanja u maju

Sada su se razlozi za putovanje dodatno uvećali. Ova ostrvska zemlja planira da ponudi vakcinu svim nevakcinisanim putnicima koji stignu, nakon završetka vakcinacije lokalnog stanovništva. Takođe, na snazi su i nova pravila. Svi putnici koji dolaze sa potvrdom o vakcinaciji protiv COVID-19 sada mogu da uđu u zemlju bez ikakvog testa.

Nova pravila i olakšavanje putovanja

Maldivi će omogućiti vakcinisanim putnicima da uđu u zemlju bez negativnog PCR testa pre leta, pod uslovom da je prošlo najmanje 14 dana od datuma poslednje potrebne doze. Nikakav karantin, takođe, nije potreban.

Treba napomenuti da će neke aviokompanije ili tranzitne zemlje možda zahtevati negativan PCR test i u slučaju vakcinacije, tako da to treba proveriti i uzeti u obzir prilikom planiranja posete spektakularnim atolima. Većina aviokompanija i tranzitnih aerodroma to ne traži, ali svakako, treba proveriti.

Maldivi uskoro nude vakcinu po dolasku

Maldivi imaju velike zalihe vakcina protiv COVID-19 i već su vakcinisali preko 50% svoje populacije sa najmanje jednom dozom.

Iako nije naveden tačan datum, ministar turizma je izjavio da će, kada vakcinu dobiju svi u zemlji, Maldivi početi da nude turistima vakcinaciju po dolasku. To znači da će u bliskoj budućnosti vakcinacijski turizam zaživeti i u ovoj zemlji.

Za sada, svi vakcinisani putnici mogu odmah uživati u lakšem ulasku u zemlju. Sa druge strane, i oni nevakcinisani mogu osetiti blagodeti ovog rajskog utočišta, samo uz PCR test (ne stariji od 72 sata).

Malta placa turistima
PROČITAJTE I…

Malta vam plaća, ako je posetite

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
5Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Eh da imam k’o što nemam, pa da kupim kartu za privatni let za grupe, i pravac Maldivi, na celo leto…

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *