Vesti – Maldivi promenili proceduru ulaska u zemlju - od 10. septembra obavezan PCR test! – Travel Magazine

Maldivi promenili proceduru ulaska u zemlju – od 10. septembra obavezan PCR test!

Maldivi promenili proceduru ulaska u zemlju – od 10. septembra obavezan PCR test!

Ukoliko spadate u one ljudi koji su odmor baš planirali u septembru i to na rajskim Maldivima, od četvrtka ćete morati da priložite negativan PCR test po dolasku. Test ne sme biti stariji od 72 sata, a svi putnici moraju ga proložiti na međunarodnom aerodromu Male. Sve ovo je deo nove procedure ulaska u zemlju.

Potez dolazi manje od dva meseca nakon što su Maldivi ponovo otvorili zemlju za turiste. U početku vlasti nisu tražile ni karantin, niti testiranje na Covid-19.

Rizort ronjenje Maldivi
PROČITAJTE I…

6 najboljih rizorta za ronjenje na Maldivima

PCR test – oprez zbog rastućeg broja zaraze širom sveta?

Zemlja u Indijskom okeanu ponovo je otvorena 15. jula, nakon što su joj granice bile zatvorene 110 dana kako bi se sprečilo širenje virusa. U početku su putnici bili dobrodošli bez posebnih uslova. Jedino što se od njih očekivalo je popunjavanje obrasca zdravstvene forme, i to  najmanje 24 sata pre dolaska.

Izolovana pozicija Maldiva, te činjenica da svako ostrvo tropskog arhipelaga ima svoje odmaralište, omogućila je vlastima da pravila otvaranja prepuste pojedinačnim rizortima.

Sva odmarališta trebala su imati obučenog medicinskog stručnjaka sposobnog za testiranje na Covid-19. Neka ostrva su već tada  odlučila da testiraju goste na Covid-19, u nastojanju da obezbede svim gostima corona free boravak. Još uvek se ne zna da li će ova odmarališta nastaviti da testiraju goste sada kada su PCR testovi obavezni za sve putnike.

plaze-maldiva
PROČITAJTE I…

7 najlepših plaža Maldiva

Olakšano kretanje sa ostrva na ostrvo za turiste

Iako su restrikcije ulaska u zemlju pooštrene, Ministarstvo turizma je takođe ublažilo pravila o posećivanju ostrva između odmarališta. Putnici sada mogu da tokom boravka posete više ostrva i više odmarališta u arhipelagu.

Da bi vam se omogućilo ovo kretanje, odmarališta ne smeju zabeležiti novi slučaj koronavirusa najmanje 28 dana i moraju biti u mogućnosti da sprovedu preglede putnika pri izlasku i ulasku, odnosno da izmere temperaturu i zavedu istoriju bolesti. Svaki turista koji želi da poseti dva odmarališta na istom putovanju mora da zatraži dozvolu Ministarstva turizma, najmanje dva dana pre predviđenog datuma putovanja.

Pansioni na ostrvima takođe će moći da se otvore od oktobra, saopštile su vlasti. Ove smeštajne jedinice su vrlo popularne kod  lokalnog stanovništva i onih koji žele da istražuju ostrva sa ograničenim budžetom.

Turizam je glavni ekonomski pokretač Maldiva

Međunarodni letovi su ponovo pokrenuti u julu, ali je broj posetilaca manji nego što se očekivalo. Zemlja je prijavila očekivani gubitak veći od 450 miliona dolara (Dh1.65 milijardi) zbog loše posete ove godine. Do sada su Maldivi imali 8.741 potvrđenih slučajeva virusa, s tim da je 125 novih slučajeva zabeleženo u subotu, 5. septembra.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X