Vesti – Malta vam plaća, ako je posetite – Travel Magazine

Malta vam plaća, ako je posetite

Malta vam plaća, ako je posetite

Malta je mesto koje ste možda već posetili, a možda i niste. Tokom poslednjih godina, ovo ostrvo je posebno privuklo pažnju pojavljivanjem u brojnim scenama kultne serije “Game Of Thrones”. Svakako, u pitanju je zaista jedinstvena turistička destinacija između Italije i Severne Afrike.

Beležeći značajan razvoj turizma poslednjih godina, kao i mnoge druge destinacije, i Malta je dočekala 2020. godinu kada se sve urušilo. Turistička industrija je izgubila zamah i doživela drastičan pad. Kako bi oporavila turizam i učinila arhipelag zadivljujućih ostrva pravim izborom za 2021. godinu, zemlja je donela zanimljivu odluku. Malta nudi turistima povraćaj novca u iznosu do 220 eur, ukoliko se odluče da ovde provedu svoj odmor.

PROČITAJTE I…

Malta – država koju možete prepešačiti

Malta nudi do 220 eur za posetu

Malta očekuje da ukine ograničenja vezana za COVID-19 1. juna, što znači da bi većina posetilaca iz celog sveta trebalo da tada bude u mogućnosti da uživa u ovim mediteranskim ostrvima. Zemlja je među najboljima u Evropi u pogledu vakcinacije, a brojke vezane za koronavirus su trenutno niske.

Imajući na umu jaku konkurenciju i zemlje poput Grčke, Hrvatske, Italije i Španije, a kao zemlja čija ekonomija zavisi od turizma (turizam ima udeo od 27%), Malta je rešila da turistima željnim odmora “oteža” izbor.

Za sve boravke od tri noćenja ili više tokom leta posetioci će dobiti popust do 220 eur, koji finansiraju vlada i hoteli. Jedini uslov je da svoj boravak morate da rezervišete direktno preko hotela. Na taj način se izbegava plaćanje provizije turističkim agencijama i internet platformama, koja može iznositi 20% ili više.

Što više potrošite, više dobijete

Putnici koji se odluče za hotele sa pet zvezdica imaće pravo na povraćaj od 200 eur. Za smeštaj sa četiri zvezdice dobiće 150 eur, dok će rezervacije hotela sa tri zvezdice doneti 100 eur.

Radi još bolje promocije ostrva Gozo, svako ko na ovom ostrvu rezerviše smeštaj dobiće dodatnih 10% bonusa, u maksimalnom iznosu do 220 eur. Hoteli će ovaj novac direktno isplaćivati turistima.

Predstavnici Udruženja hotela i restorana ove zemlje navode da je cilj kampanje da se malteška ostrva u najkraćem mogućem roku ponovo nametnu kao sigurna i kvalitetna destinacija.

Albanija ojaca turizam
PROČITAJTE I…

Kako Albanija planira da ojača turizam?

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
131Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *