Vesti – Maske u avionima postaju obavezne – Travel Magazine

Maske u avionima postaju obavezne

Maske u avionima postaju obavezne

Dok se svet polako priprema za život sa koronom, mnoge avio-kompanije uvode nova pravila. Tako će svi putnici koji budu putovali avio-kompanijama grupe Lufthansa Group, morati da nose maske za lice.

Ovo se odnosi na Lufthansu, ali i na letove Eurowings-a, kao i avio-kompanija Swiss, Austrian Airlines i Brussels Airlines.

„Preporučuje se putnicima da maske nose tokom leta i na aerodromu, pre i posle leta, kad god se tražena minimalna udaljenost ne može zagarantovati bez ograničenja“, stoji u saopštenju Lufthanse.

Wizz Air od 1. maja leti iz Londona do Beograda, Budimpeste i drugih velikih gradova

Foto: Markus Winkler from Unsplash

Od putnika će se očekivati da ponesu svoje maske za lice, ili šal kojim mogu da prekriju usta i nos tokom leta.

„Avio-kompanija će unapred obavestiti putnike SMS-om ili mejlom o novim pravilima“, saopšteno je iz kompanije.

Uslov da putnici pokrivaju svoje lice, primenjivaće se najmanje do 31. avgusta. Sa druge strane, Lufthansa nema nameru da oslobodi svako drugo sedište kako bi održala socijalno distanciranje na letovima, ali će svakako primati manje putnika.

Wizz Air i United takođe uvode maske u avionima

Američki prevoznik United rekao je da će sva njegova posada morati da nosi maske za lice do kraja maja, a putnicima će od početka maja izdavati maske za lice prilikom dolaska na let.

Ova avio-kompanija namerava da prodaje samo svako drugo sedište na letovima. Takođe su izmenjene procedure ukrcavanja, radi održavanja socijalne distance.

United-u su se pridružile i avio-kompanije American Airlines, Delta i Frontier Airlines, koje su takođe uvele pod obavezno upotrebu maski.

Wizz Air je takođe objavio da će putnici na njegovim obnovljenim letovima iz Lutona, takođe morati da nose maske za lice.

IATA: Maske će biti obavezne!

U međuvremenu, IATA (Međunarodna asocijacija avio-kompanija) se zalaže da putnici na letovima nose maske, prenosi Rojters. Takođe, IATA se izjasnila juče protiv mere koju je prethodno podržala, a to je da se ostavi prazno mesto između sedišta.

Nošenje maski biće kako navodi IATA deo raznih mera. Među njima je skreniranje putnika pre leta, kako bi se uverili da nemaju temperaturu i osnaživanje procedure higijene na aerodromu.

Pročitajte kada Turci očekuju prve turiste, kao i koja su tri najveća gubitnika vazdušnog saobraćaja u doba korone. Saznajte i na koji način italijanski hoteli doprinose razvoju vakcine protiv korone.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
78Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

  1. Pored nosenja maski jako je vazno i drzati distancu i razmak izmedju ljudi. Ali najvaznije je sto cesce prati ruke kako zdrastveni strucnjaci daju preporuke da iskljucivo ruke treba prati antibakterijskim sapunom sano- nano na pro100 jer cuva ruke i stiti kozu od raznih bakterija i virusa.

    Pošaljite odgovor
    • Zapravo informacika je pogrešna.. dok je prenos virusa koguć na aerodromima i pri ulasku u avion, nemački naučnici tvrde da je nemoguće zaraziti se u avionu iz razloga raznih filtera koji sve vreme prečišćavaju vazduh, te je s toga upravo u avionu NAJČISTIJI vazduh i prenos bilo kakvog virusa skoro nemoguć..

      Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *