Vesti – Masovni turizam u Tajlandu posle pandemije? – Travel Magazine

Masovni turizam u Tajlandu posle pandemije?

Masovni turizam u Tajlandu posle pandemije?

Turistička organizacija Tajlanda (TAT) je prošle nedelje objavila nameru da se posle pandemije okrene modelu koji će okončati masovni turizam. U Tajlandu je do sada registrovano preko 4.000 slučajeva infekcije koronavirusom i 60 smrtnih slučajeva.

Prema rečima direktora TAT-a, Yuthasak Supasorn-a, zemlji je dosta masovnog turizma. U momentu kada se turistička industrija oporavi, Tajland ne treba doživljavati kao nesigurno mesto već kao atraktivnu destinaciju. Tome će doprineti garantovana sigurnost, higijena, ekološka održivost i smislena iskustva.

Očekuje se da će ove godine broj turista u Tajlandu premašiti rekordnih 40 miliona. Najpopularnija ostrva ove zemlje zato se bore sa sve izraženijim posledicama masovnog turizma
PROČITAJTE I…

Ako ne volite gužve, ovo su tajlandska ostrva za vas

Direktor TAT-a je, takođe, objasnio da je pre početka krize prosečni trošak stranih turista u Tajlandu beležio pad. Poslednjih godina taj trošak je sa 50.000 THB (oko 1.300 eur) pao na 47.000 THB (1.200 eur).

Izbeći masovni turizam

Cilj TAT-a za sledeću godinu je stvaranje turističke ponude sposobne da privuče veći prihod od međunarodnih posetilaca. Taj prihod bi trebalo da bude najmanje 62.000 THB po putovanju (1.700 eur) ali treba izbegavati i masovni turizam.

Uprkos blagom popuštanju mera, dolasci u oktobru nisu premašili 1.200 posetilaca. Poređenja radi, prošle godine tokom istog meseca Tajland je zabeležio 3 miliona registrovanih posetilaca. Međutim, direktor TAT-a ostaje optimističan i ističe da je turistička industrija već uspevala da se oporavi nakon prethodnih kriza.

Želeći da gubitke svede na najmanju moguću meru, industrija sada više nego ikad zavisi od domaćeg turizma. Međutim, postoje destinacije gde se Tajland ne može nadati “neočekivanom profitu”. To je sigurno slučaj sa Puketom ali i još nekim provincijama koje poprilično zavise od međunarodnih posetilaca.

Druge zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
7Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *