– Da li će Moskva iskoristiti šansu za jačanje turizma? – Travel Magazine

Da li će Moskva iskoristiti šansu za jačanje turizma?

Da li će Moskva iskoristiti šansu za jačanje turizma?

Nedavno sprovedena studija pokazala je da Moskva ima veliki potencijal za razvoj turizma i da bi do 2025. godine broj posetilaca prestonici Rusije mogao da poraste na 32 miliona godišnje.

Da bi ovo ostvarila i postala jedna od top 10 najpopularnijih evropskih destinacija, Moskva će morati da preduzme više koraka. Kompanija za konsalting BCG, koja je sprovela studiju, osmislila je plan za postizanje ovog cilja.

Moskva je trenutno u veoma dobroj poziciji, budući da je nakon Svetskog prevenstva u fudbalu, u periodu od seprembra do decembra 2018. zabeležila je rast broja posetilaca za 117% u odnosu na isti period prethodne godine. Više od polovine posetilaca izjavilo je da bi Moskvu preporučili drugim putnicima. Pre Svetskog prvenstva (od januara do maja) rast broja turista bio je ispod 13%.

Uspešna organizacija ovog sportskog događaja pokazala je da Moskva već nudi prvoklasne turističke usluge i sadržaje, i da njena infrastruktura može da podnese i mnogo veći priliv turista. Udeo prihoda od turizma u BDP-u bi do 2025. godine mogao da poraste 1,4 puta, a Moskva bi imala duplo veće prihode od turizma nego danas, čak 23 milijarde dolara.

Ipak, da bi stigao do ovog cilja grad mora da preduzme konkretne mere, kao što su promocija na ključnim tržištima i unapređenje kvaliteta usluge.

„Turizam je industrija koja veoma utiče na ugled zemlje. Danas ekonomski uspeh nije dovoljan, potrebno je da destinacija bude atraktivan moderan centar, privlačan talentima, investitorima i podjednako važno – turistima“, stoji u izjavi kompanije BCG.

Obavezno pročitajte i vodič za Moskvu, tekst o najlepšim stanicama moskovskog metroa, ali i o tome kako se u ovom gradu proslavlja Dan pobede.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *