Vesti – Muzej budućnosti u Dubaiju – Travel Magazine

Muzej budućnosti u Dubaiju

Muzej budućnosti u Dubaiju

Simbolično značajnog datuma, 22.02.2022. godine, otvoren je Muzej budućnosti, koji će sigurno biti na vrhu liste obaveznih atrakcija kako za turiste, tako i za stanovnike UAE. Zgrada muzeja je smeštena pored Emirates Towers-a. Sama građevina predstavlja čudo arhitekture i inženjeringa, jer samouvereno spaja prošlost i budućnost primenjujući modernu tehnologiju na tradicionalne umetničke forme.

Ain Dubai tocak
PROČITAJTE I…

Ain Dubai – uskoro otvaranje nove atrakcije

U izgradnji objekta je korišćeno preko 1.000 pojedinačnih spoljašnjih elemenata od fiberglasa i nerđajućeg čelika. Ovakav izgled muzeja osmislila je arhitektonska firma “Killa Design”. Zanimljivo je da zgrada “govori arapski”, jer je fasada zapravo platno za poeziju šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma. Jedan od tri citata koji obavijaju fasadu glasi: “Budućnost pripada onima koji mogu da je zamisle, dizajniraju i izvedu. To nije nešto što čekate, već je stvarate.“

Muzej buducnosti lobi

Foto: Museum of the Future

U saopštenju koje je izdato uoči otvaranja muzeja, istaknuto je da se on gradi na vizionarskoj kulturi koja je transformisala UAE u jednu od najnaprednijih nacija na svetu za manje od 50 godina. Ova zemlja je ogledalo duha hrabrosti, optimizma i inovativnosti koji pokreće Dubai napred. Kao i sam grad, muzej je mesto tolerancije, ističući različite kulturne, filozofske, društvene i duhovne poglede. Cilj je pružiti svetlo u mračnim vremenima. U doba anksioznosti i cinizma u pogledu budućnosti, UAE pokazuju da stvari mogu i moraju da napreduju.

Muzej budućnosti je inicijativa Dubai Future Foundation. Organizaciju je 2016. godine osnovao šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum, premijer UAE i vladar Dubaija.

Muzej budućnosti – kako će rešenja budućih generacija poboljšati živote

Iz muzeja ističu da će to biti ulaz u svet budućnosti, koji su kreirali vizionarski dizajneri, umetnici i filmski stvaraoci. Kapija u svet udaljen 50 godina od sadašnjeg trenutka pokazuje kako rešenja budućih generacija, koja uključuju sve, od veštačke inteligencije do nove stvarnosti, mogu da poboljšaju naše živote. Muzej budućnosti je, takođe, sedište gradske inicijative Veliki arapski umovi koja ima za cilj da predstavi 1.000 izuzetnih arapskih talenata u različitim oblastima.

Muzej buducnosti transport

Foto: Museum of the Future

Muzej budućnosti je okružen baštom sa 100 biljnih vrsta koje odražavaju nasleđe i biodiverzitet Ujedinjenih Arapskih Emirata. Drveće i biljke, od palmi do bagrema, niču sa zelenog platoa na kome se nalazi građevina.

Muzej buducnosti

Foto: Museum of the Future

Unutar muzeja, posetioci mogu obići zadivljujuća okruženja budućnosti koja spajaju nauku i tehnologiju. Kombinuju se elementi izložbe, impresivnog pozorišta i tematskih atrakcija. Svaki sprat muzeja je dizajniran kao prostran, interaktivni filmski set, koji su oživeli stručni pripovedači, tehnolozi i umetnici vizionari.

Muzej buducnosti svemir

Foto: Museum of the Future

Teme u fokusu su budućnost svemirskih putovanja i života, klimatske promene i ekologija, zdravlje, dobrobit i duhovnost. Pored revolucionarnih inovacija, održavaće se i posebne radionice i razgovori sa najvećim svetskim umovima. Nisu zaboravljeni ni najmlađi. I deca će moći da uživaju u iskustvu otvorenog sveta u okviru “Future Heroes”, namenskom prostoru dizajniranom da podstakne mališane da iskoriste sav svoj potencijal.

Muzej buducnosti deca

Foto: Museum of the Future

Cene ulaznice za Muzej budućnosti je 145 dirhama po osobi (oko 36 eur), dok je za decu mlađu od 3 godine ulaz besplatan.

Za više informacija, možete posetiti zvaničnu internet stranicu.

3T odrzivost
PROČITAJTE I…

Peti 3T: tehnologija i održivost kao unapređenje ponude

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
22Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *