Vesti – Najbolja low cost aviokompanija u Evropi je... – Travel Magazine

Najbolja low cost aviokompanija u Evropi je…

Najbolja low cost aviokompanija u Evropi je…

Niskobudžetna putovanja u Evropi postala su popularna zahvaljujući velikom broju niskobudžetnih aviokompanija koje lete ka najtraženijim evropskim destinacijama.

Putnici koji koriste usluge ovih kompanija postali su razmaženi zbog ponude kojom ih opsedaju svakodnevno. Zahvaljujući tolikom broju niskobudžetnih aviokompanija borba za svakog putnika je nemilosrdna.

Godišnja nagrada „Europe Best Budget Airline“ je priznanje koje se dodeljuje najboljoj niskobudžetnoj aviokompaniji. Pobednik za 2019. nije Ryanair niti Easyjet, a vi se sigurno pitate ko je bio najbolji low cost prevoznik u prošloj godini?

„Najbolji među najboljim“

Mađarska aviokompanija Wizz Air osvojila je godišnju nagradu „Najbolja evropska niskobudžetna avio kompanija“ koju dodeljuje Airlineratings.com.

Komisiju koja je odlučila o ovogodišnjem pobedniku čini sedmoro urednika sa dugim iskustvom u avio industriji. Prilikom donošenja konačne odluke komisija je uzela u obzir uticaj na okolinu i sigurnosne mere koje primenjuju aviokompanije, nivo usluga koji pružaju tokom leta, inovacije, i mrežu destinacija u njhovoj ponudi.

Wizz Air je ove godine iza sebe ostavio konkurente. Letovi ove aviokompanije trenutno povezuju 152 destinacije, što ga čini glavnim avio igračem u Evropi. Njegovu flotu čini 120 aviona, koji godišnje prevezu 40 miliona putnika.

Nagrada „najbolja među najboljima u avio industriji“ daje veliku prednost Wizz Air-u kada putnici treba da izaberu najbolju i najbezbedniju aviokompaniju.

Čelnici kompanije su sa oduševljenjem primili ovu prestižnu nagradu od Airlineratings.com. Ona je pokazatelj posvećenosti Wizz Air-a svojim kupcima. Pozitivno iskustvo svojih putnika ova avio kompanija gradi kroz konstantnu interakciju sa njima. Kontinuirano ulažu napore da tokom kontakta sa putnicima odgovore svim njihovim očekivanjima, pre, tokom i nakon korišćenja avio usluga. Svojim putnicima nude najniže moguće cene i neprestano rastuću mrežu destinacija.

„Nastavljamo sa istraživanjem novih horizonata, istovremeno poslujemo uz minimalan negativan uticaj na okruženje, zajednicu, a u skladu sa zaštitom životne sredine. Naša ideja je da poslovni model ultraniskobudžetnog avio prevoznika (ULCC) ostane dominantan. Namera nam je da napredujemo do flote od 300 ultraefikasnih modernih letelica. Naše ljubazne posade se raduju što mogu da vas ugoste na letu u jednoj od naših novih modernih letelica“, rekao je Stephen Jones, izvršni potpredsednik i zamenik generalnog direktora Wizz Air-a.

Nešto drugačije mišljenje

Britanski lifestyle internet domen „The Points Guy“, koji ima 10 miliona jedinstvenih posetilaca je obavio svoje istraživanje. Uporedio je četiri niskobudžetne aviokompanije koje su omiljene kod britanskih turista: Wizz Air, Easyjet, Ryanair i Jet2. Ovo istraživanje je pokazalo da je veoma teško utvrditi apsolutnog pobednika, jer svaka avio kompanija nudi niz različitih usluga, a to koja je najbolja zavisi od potreba, želja i prirode putovanja svakog putnika ponaosob. Različiti su prioriteti, pa je nekome bitno kolika je dozvoljena veličina i težina prtljaga koji se predaje na šalteru aerodroma prilikom prijavljivanja na let a nekome je važna širine sedišta tokom leta.

Više o ovom istraživanju pročitajte u zasebnoj vesti.

Dobar savet je da se uvek raspitate šta tačno pokriva cena vaše karte, tačnije šta će vam biti dodatno naplaćeno. Pre leta ne zaboravite da pročitate ono što je napisano „sitnim slovima“.

Saznajte još zašto evropske aviokompanije propadaju, koji jednostavan trik će vam pomoći da dođete do jeftinije avio karte, ali i šta sve morate da znate kada putujete avionom.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
107Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X