– Najbolji restoran na svetu nalazi se u Francuskoj – Travel Magazine

Najbolji restoran na svetu nalazi se u Francuskoj

Najbolji restoran na svetu nalazi se u Francuskoj

Ovogodišnji najbolji restoran na svetu je upravo proglašen, a prestižnu titulu će narednih godinu dana nositi Mirazur, restoran na Francuskoj rivijeri.

Na dodeli nagrada The World’s 50 Best Restaurants 2019, Mirazur u Mentonu, koji vodi argentinski šef Mauro Colagreco, preuzeo je prvo mesto od legendarnog italijanskog restorana Osteria Francescana u Modeni, šefa Masima Boture, koji je sada prešao u Best of the Best kategoriju.

Pogledajte video: Malo uživanja u turskoj kuhinji

Mirazur je poznat po svom atraktivnom pogledu na more, a smešten je u elegantnoj vili iz tridesetih godina prošlog veka. U okviru restorana nalaze se cvetna i bašta začinskog bilja, voćnjak sa različitim vrstama citrusa i bašta sa povrćem koje se koristi u restoranskoj kuhinji. Mirazur je prošle godine bio na trećem mestu.

Noma u Kopenhagenu našao se na drugoj poziciji. Ovaj restoran odnedavno je na novoj lokaciji i na meniju ima sezonska jela nordijske kuhinje, koja se pripremaju od sastojaka iz restoranske bašte.

Na trećem mestu je Asador Etxebarri u Akstondu u Španiji. Inače, ova zemlja ima najveći broj restorana u Top 50 najboljih na svetu, a čak tri su među najboljih 10 (Asador Etxebarri (3), Mugaritz (7) i Disfrutar (9)). I nagrada za najveći pomak na listi pripala je španskom restoranu Azurmendi u Larrabetzu-u u Baskiji, koji se popeo za 29 mesta i našao se na 14. poziciji.

Više o najboljim svetskim restoranima možete saznati na sajtu The World’s 50 Best Restaurants.

Pročitajte naše kulinarske vodiče za Tajland, Grčku, Japan i Egipat, a možda će vas zanimati i koje su to destinacije idealne za gastronomade, koje imaju najbolju ponudu časova kuvanja, a koje vode gastronomske ratove. Saznajte i zašto su pijace idealne turističke atrakcije.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *