Vesti – Najiščekivanije otvaranje hotela u Francuskoj – Travel Magazine

Najiščekivanije otvaranje hotela u Francuskoj

Najiščekivanije otvaranje hotela u Francuskoj

Novi luksuzni hotel biće otvoren u okviru dvorca u Versaju. Nekadašnji dom poslednjeg francuskog kralja Luja XVI i kraljice Marije Antoanete jedna je od najposećenijih i najznačajnijih atrakcija u Francuskoj.

Dvorac u Versaju, nekada mesto kraljevske dekadencije i razvrata u periodu pre Francuske revolucije danas je muzej koji godišnje poseti preko 7 miliona turista. Druga je najposećenija atrakcija Francuske, odmah nakon Ajfelovog tornja. U dvorcu se nalazi oko 2.300 soba prepunih umetničkih dela i tapiserija. Centralna dvorana, Galerija ogledala, impozantnih je dimenzija i ispunjena ogledalima i velikim brojem lustera. Vrtovi palate su, sa druge strane, pravo remek-delo hortikulture.

Od proleća 2020. godine Versajski dvorac će biti obogaćen novom atrakcijom. Tada se otvara najiščekivaniji hotel u Francuskoj, luksuzni Airelles Château de Versailles Le Grand Contrôle, u vlasništvu hotelske grupacije “Airelles”. Gostima će ponuditi 14 soba, a omogućiće im i ekskluzivan pristup i doživljaj čuvene palate. Takođe, gosti će uživati i u jednom od najimpresivnijih pogleda u Francuskoj. Na čelu poduhvata je svetski poznati arhitekta i dizajner enterijera Kristofer Tolemer. On je i ranije sarađivao s pomenutim hotelskim lancem, radeći na njihovom hotelu u Alpima “Les Airelles Courchevel”. Osim što će novi hotel moći da se pohvali jedinstvenom lokacijom, tu je i luksuzni enterijer dizajniran u stilu iz 18. veka, kao i odličan spa centar. Restoran će voditi kuvar svetskog renomea Alan Dukas, po mnogima jedan od trenutno najboljih na svetu, ovenčan sa čak 19 Mišlenovih zvezdica.

Pročitajte više o Versaju, ali i o tome kako ga možete istražiti bez odlaska u Francusku. Možda će vas zanimati i koje su još najlepše kraljevske palate Evrope.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *