Vesti – Najjeftinije azijske destinacije za bekpekere – Travel Magazine

Najjeftinije azijske destinacije za bekpekere

Najjeftinije azijske destinacije za bekpekere

Ako vam je san oduvek bio da se sa rancem na leđima upustite u avanturu po zemljama Azije, u planiranju putovanja danas vam mogu pomoći brojne alatke.

Tako je, na primer, osiugiravajuća kuća iz Velike Britanije, Alpha Travel istražila cene u velikim azijskim gradovima, kako bi utvrdila koji od njih su najjeftiniji za bekpekere. U obzir su uzeti sledeći parametri: prosečna cena noćenja u hostelu, dve vožnje javnim prevozom, tri obroka, tri lokalna piva i cena obilaska jedne kulturne atrakcije.

Najjeftiniji grad na kontinentu je Hanoj, u kome ćete dnevno u proseku potrošiti samo 18 dolara. Još jedan vijetnamski grad, Ho Ši Min Siti, našao se na trećoj poziciji, sa prosečnim dnevnim troškom od 19 dolara. Laos i Mjanmar su takođe veoma jeftine zemlje za putovanja i njihovi gradovi su se našli u Top 5. Dan u prestonici Laosa, Vijentijanu, u proseku će vas koštati nešto preko 18 dolara. Jednodnevni boravak u Jangonu (Rangun) u proseku košta 20 dolara. Isto toliko moraćete da izdvojite da biste posetili nepalski grad Pokharu.

Najskuplji gradovi

Na drugom kraju liste, kao najskuplji grad za bekpekere u Aziji, našao se Tokio. Ovo ne predstavlja neko naročito iznenađenje, a prosečan dnevni trošak iznosi oko 75 dolara. Među najskupljim gradovima kontinenta su Makao i Hong Kong. U njima ćete za jednodnevni boravak morati da izdvojite 67, odnosno 62 dolara. Na listi Top 5 najskupljih u Aziji su još Singapur (56 dolara) i Seul (49 dolara).

Ova lista može se istražiti i posebno, po kategorijama. Tako možete izdvojiti samo listu gradova sa najjeftinijim smeštajem (Siem Reap, sa neverovatnom cenom od 1,5 dolara), ili hranom (gde dominira Tajland, sa Bangkokom na prvom i Čang Maijem na trećem mestu).

Pročitajte još zašto bekpekeri spadaju u turiste koje nijedna destinacija ne želi. Saznajte i kako da jeftino putujete po Indokini, ali i šta sve možete sa 100 dolara u Jugoistočnoj Aziji.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
49Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X