– Najpovoljnije letnje destinacije za Britance su... – Travel Magazine

Najpovoljnije letnje destinacije za Britance su…

Najpovoljnije letnje destinacije za Britance su…

Bugarsko odmaralište Sunčani breg je ponovo proglašeno za najpovoljniju letnju destinaciju prema britanskim turističkim agencijama i turistima.

Ovo bugarsko odmaralište na obali Crnog mora nudi najbolji odnos cene i kvaliteta usluge.

Španija je ponovo proglašena najatraktivnijom destinacijom koja nudi izvanrednu kombinaciju plaža, kulturnih sadržaja i kuhinje. Pored njih, najpovoljnije su i Grčka, Turska, Portugal i Slovačka.

Sa druge strane, Dubai je ubedljivo najnepovoljnija turistička destinacija za Britance. Među skupljim destinacijama su se našli i Skandinavija, Meksiko, Italija, Francuska, Karibi i SAD.

Bugarska

Već šestu godinu uzastopno, bugarsko letovalište Sunčev breg, koga Englezi zovu „sunčana plaža“ (Sunny Beach), zauzima prvo mesto na listi najpovoljnijih letovališta. Anketirani turisti navode veoma jeftinu vanpansionsku potrošnju i povoljan kurs bugarske lire, zbog čega stranci prolaze još jeftinije.

Pročitajte više: Sunčev breg najjeftinije evropsko letovalište

Suncev Breg Bugarska

Foto: bulgariatravel.org

Portugal

Portugalska obala i posebno letovalište Algarve važe za drugu najpovoljniju letnju turističku destinaciju. Porto, drugi po veličini portugalski grad, ujedno se smatra jednim od najpovoljnijih gradova za city break turizam u Evropi. Cene su tamo za trećinu niže nego u Lisabonu.

Turska

Turska egejska obala je treće na listi najpovoljnijih, a posebno je izdvojeno letovalište Marmaris, popularno i kod naših turista. Drastičan pad vrednosti turske lire, bukvalno iz dana u dan pojačava kupovnu moć stranih turista. Dok kurs lire pada, a cene ostaju iste, turisti trljaju ruke. Turska je uvek bila povoljna, ali nikada kao poslednjih godina. Možda se tu i krije razlog za neverovatan porast interesovanja i sve veći broj turista. Agencije u Velikoj Britaniji zabeležile su porast broja rezervacija od 65 posto u odnosu na isti period prošle godine.

turska marmaris plaza

Španija i Grčka

Turisti koji su učestvovali u anketi se slažu u visokih 87 posto da se u Španiji najviše dobija za novac. Svake godine milioni britanskih turista posećuju Španiju uživajući u veoma kvalitetnoj i raznovrsnoj turističkoj ponudi.

Samo dva posto manje anketiranih turista smatra Grčku najpovoljnijom destinacijom za odmor. Kod ove dve zemlje treba imati u vidu i da one turistima nude zaista mnogo u svim segmentima što sveukupno daje dobar osećaj i utiče na veću pomirljivost prilikom trošenja novca.

Slovačka

Iako nije letnja destinacija, Slovačka se nametnula kao veoma povoljna. Cene u glavnom gradu Bratislavi su za 44 posto niže nego u obližnjem Beču.

Tajland i Bali

Egzotične i daleke destinacije, poput Tajlanda i Balija našle su se veoma visoko na listi povoljnih. Kod njih se ističe da su cene takve da čak možete da priuštite i luksuzan odmor u nekom od tamošnjih hotela za veoma malo novca. Tajlandski bat (baht) i indonežanska rupija takođe slabe u poslednje vreme, zbog čega je osećaj povoljnosti još veći.

Nepovoljne destinacije

Neke druge destinacije, međutim, nisu toliko povoljne i zbog toga su manje privlačne većem broju turista. Dubai, najveći i najpoznatiji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata  je na donjoj strani liste najpovoljnijih destinacija. Osim već pomenutih Skandinavije, Francuske, Italije, Meksika i SAD, rezultati istraživanja pominju Nicu (Francuska) i Sorento (Italija) kao dve najskuplje pojedinačne destinacije za Britance. Rezultati istraživanja koje je sproveo Post Office Travel Money su objavljeni u godišnjem barometru svetskih turističkih destinacija.

Prosečna potrošnja na odmoru iznosi 717 funti za dvoje, ali je čak dve trećine britanskih putnika navelo da na putovanjima potroše i za četvrtinu više novca nego što su planirali.

Iako nije na listi najpovoljnijih, Francuska svakako ima mnogo toga da ponudi turistima. Ovo su najlepši gradovi Južne Francuske. Ako volite adrenalin, možda je za vas lista najopasnijih destinacija koje razvijaju turizam prava adresa. Samo ne zaboravite fotoaparat. Posebno ne na najinstagramičnijim destinacijama.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X