Vesti – Najviša ocena za higijenu i Covid-19 protokole! Ovo je najbolji aerodrom u doba korone! – Travel Magazine

Najviša ocena za higijenu i Covid-19 protokole! Ovo je najbolji aerodrom u doba korone!

Najviša ocena za higijenu i Covid-19 protokole! Ovo je najbolji aerodrom u doba korone!

Rimski aerodrom Fiumicino postao je prvi aerodrom na svetu koji je dobio „COVID-19 rejting aerodroma sa 5 zvezdica“ kompanije Skytrax, međunarodnog regulativnog tela za rejting aerodroma. Iako je Skytrax najpoznatiji po godišnjoj rang listi najboljih svetskih aerodroma, globalna kriza Covid-19 podstakla je organizaciju da rangira higijenu aerodroma u doba korone.

Prema saopštenju kompanije Skytrax, organizacija je svoj rejting temeljila na nekoliko kriterijuma koji su se odnosili na efikasnost procedure provera, zatim vizuelne analize posmatranja i ATP testiranje uzorka.

Da li je Covid 19 promenio nacin ponasanja
PROČITAJTE I…

Putovanja avionom – da li je Covid-19 doprineo da putnici postanu neposlušni?

Fiumicino (FCO), poznat i kao Međunarodni aerodrom Leonardo Da Vinci – najprometniji aerodrom u Italiji

1. septembra aerodrom je otvorio centar za testiranje na Covid-19 od 7.000 kvadratnih metara, kojim zajednički upravlja italijanski Crveni krst i aerodrom.

Aerodrom je postigao dodatne bodove za lako čitljive natpise na više jezika, strogo sprovođenje nošenja maski, vidno prisutno osoblje za čišćenje i efikasnost, zahvaljujući objedinjavanju svih dolaznih i odlaznih letova do jednog terminala radi lakšeg praćenja.

Testiranje na covid-19
PROČITAJTE I…

Testiranje na COVID-19 na aerodromima širom sveta bi ubrzalo restart turizma?

Do sada je Skytrax mogao da nadgleda samo evropske aerodrome

Pored rangiranja FCO sa pet zvezdica, još tri aerodroma su dobila tri zvezdice za svoj odgovor na Covid – 19. U pitanju su aerodrom Malaga-Kosta del Sol (AGP) u Španiji, aerodrom Nica (NCE) u Francuskoj i londonski Heathrow (LHR).

Prema sistemu ocenjivanja Skytrax, pet zvezdica označava „vrlo visoke standarde čistoće i održavanja aerodroma“, dok je četiri zvezdice „dobro“, a tri „prosečno“. Dve zvezdice, najniža moguća ocena, znači da aerodromski anti-Covid protokoli „moraju da se poprave“.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
26Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X